Kolíkovej absurdná logika a dvojaký meter - poďľa Šutaj Eštoka
25 | 10 | 2021 I Ivan Brožík

"Spôsob akým Krajský súd v Bratislave spochybnil dôvodnosť vznesenia obvinenia voči 4 príslušníkom NAKA vyzerá skôr tak, že v senáte nesedia sudcovia Krajského súdu, ale obhajcovia obvinených." Tvrdí na sociálnej sieti poslanec Matúš Šutaj Eštok.

"Voľné hodnotenie dôkazov si Krajský súd vyložil tak, že v podstate prevzal argumentáciu obvinených. S ňou sa iba stotožnil bez vlastnej právnej úvahy." Konštatuje v statusde poslanec NR SR.

Podnikateľ Jozef B. zostáva naďalej vo väzbe
Podnikateľ Jozef B. obvinený a zadržaný v rámci tohtoročnej januárovej policajnej akcie Mýtnik bude naďalej väzobne stíhaný. Rozhodla o tom sudkyňa pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku 18. októbra. TASR o tom v... Čítať ďalej
25 | 10 | 2021 | TASR

Úmysel? Náhoda?

"Nebudem špekulovať, či išlo o úmysel sudcov vyslať signál, že tak ako obhajcovia, aj oni stoja za obvinenými v neprehľadnej bezpečnostnej situácii, alebo si iba vybrali jednoduchšiu cestu. Prikloniť sa v odôvodnení na jednu zo strán."

"Nech je dôvod akýkoľvek, v každom prípade krajský súd opomenul argumentáciu OČTK o dôvodnosti trestného stíhania a tiež argumentáciu okresného súdu o existencii väzobných dôvodoch obvinených."

Absurdná logika

"Za absurdnú tiež považujem výzvu ministerky Kolíkovej voči členke Súdnej rady, advokátke Mišíkovej. V tomto prípade ide iba o ďalšiu výzvu ministerky, ktorá nemá ani hlavu, ani pätu."

"Čo je väčšou hrozbou pre dobré meno justície? Keď touto vládou zvolená členka Súdnej rady SR ako advokátka zastupuje klientov v súlade so zákonom o advokácii a v súlade s ďalšími právnymi predpismi, alebo keď rezort spravodlivosti vedie „ Mária, ktorá podvod spáchala“?"

Dvojaký meter ministerky

"Zaujímavé je, že ministerke nevadí, minulosť Daniela Lipšica, ktorý pár mesiacov pred voľbou špeciálneho prokurátora ako advokát zastupoval väčšinu zlodejov, dnes kajúcnikov. Ako obhajca im ukázal cestu ako vyviaznuť z trestného stíhania, ako špeciálny prokurátor je schopný svoje sľuby naplniť. Minimálne prípad Beňu naznačuje, že Slobodník, ani Makó sa o slobodu obávať nemusia." Konštatuje na záver statusu poslanec Matúš Šutaj Eštok.

(Medzititulky red. HD.)

Prokuratúra doplnila návrh na predĺženie väzby obvinených z akcie Očistec
Dozorový prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) doplnil svoj návrh na predĺženie väzby obvinených v rámci novembrovej akcie Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Očistec o obrazovo-zvukové záznamy. "Prokurátor ÚŠP 22. októbra doplnil svoj... Čítať ďalej
25 | 10 | 2021 | TASR