Komentátor Repa: Sme rukojemníkmi Sulíka a Matoviča
24 | 10 | 2021 I Gabriela Fedičová

"Sme rukojemníkmi Sulíka a Matoviča," myslí si komentátor denníka Pravda. V relácii Počúvajte Pravdu, denníka Pravda, okrem iného poukázal aj na to, že napätie medzi Matovičom a Sulíkom si odskáču bežní ľudia. Obaja ministri sú podľa neho nezodpovední.


V úvode relácie moderátorka Mária Hlucháňová okrem cien energií spomenula aj novú súdnu mapu a reformy. Poukázala na to, že na reformy síce možno budú peniaze, ale zatiaľ sa nenašla jednotná politická vôľa, ani medzi členmi koalície. Repa si myslí, že Boris Kollár sa rozhodol surfovať na vlne populizmu, a zatiaľ mu to prináša body u voličov. Chce byť tribúnom ľudu, ale dokedy?“ Pýta sa komentátor denníka Pravda, ktorý si o Kollárovom hnutí myslí, že sú opozíciou v rámci koalície.

Repa sa vyjadril aj ku kauze okolo vyplatenia pandemickej podpory pre schránkové firmy, v objeme 24 miliónov eur. Myslí si, že Milan Krajniak (Sme rodina), ktorý je zodpovedný za rezort, v ktorom sa to udialo, by mal odstúpiť.  Rázne by podľa neho mali konať nielen Krajniak, ale aj všetci ostatní lídri koalície.

OĽANO plánuje snem na jeseň, mohol by mať aj verejnú časť, Matoviča meniť nebudú
Hnutie OĽANO by malo mať snem ešte na jeseň, konkrétny termín zatiaľ neoznámili. Na sneme by mali voliť členov predsedníctva i ďalších orgánov hnutia. Snem by mal mať neverejnú i verejnú časť. Čítať ďalej
24 | 10 | 2021 | TASR

Slovensko je rukojemníkom Matoviča a Sulíka

Slovensko stále nevie, ako bude vláda riešiť nárast cien energií. Matovič sa tvári, že chápe, ale rok a pol je problém na stole a ľudia nevedia nič. Repa si myslí, že Matovič to presúva na plecia Sulíka. Ale, problém podľa neho je v napätí medzí Matovičom a Sulíkom a to si odskáču bežní ľudia.

Upozorňuje, že podniky už ohlásili, že obmedzujú výrobu, alebo zatvoria prevádzku a buď nárast cien, alebo situácia okolo Covidu môžu zapríčiniť, že budeme tam, kde sme boli v apríli. Repa si myslí, že vláda by sa mala týmto zaoberať prioritne a nekonanie, či už Sulíka alebo Matoviča považuje nielen voči ľuďom,
ale aj voči podnikom za nezodpovedné.

"Nikto pred nimi sa takto nesprával, robia z nás rukojemníkov. Riešia ako vyplatiť pani z Prešova 400 tisíc, ale to je mikromanažment, v ktorom sa Matovič často podľa Repu utápa. Sebareflexiu od neho neočakáva. "On je pánom, on rozkazuje a iní v hnutí mu pravdivé zrkadlo nenastavia," dodáva komentátor denníka Pravda Marián Repa v relácii Počúvajte Pravdu.

Komentátor Repa: 24 miliónov eur je škandál! Krajniak by mal okamžite odstúpiť
22 | 10 | 2021 | Gabriela Fedičová