Komentátor Repa: 24 miliónov eur je škandál! Krajniak by mal okamžite odstúpiť
22 | 10 | 2021 I Gabriela Fedičová
Kým Krajniakov rezort šikanoval živnostníkov, ktorí kvôli opatreniam vlády počas prvej a druhej vlny pandémie Covid-19 doslova padali, niekto si cez schránkové firmy prilepšil. A nie o pár stovák! Ide rovno o 24 miliónov eur z peňazí, ktoré boli vyčlenené ako pandemická pomoc pre zamestnávateľov a SZČO. Komentátor denníka Pravda hovorí o škandále, po ktorom by mal minister Milan Krajniak okamžite odstúpiť.

Investigatívne centrum Jána Kuciaka zverejnilo informáciu, že ministerstvo práce pod vedením Milana Krajniaka do rôznych schránkových firiem poslalo 24 miliónov eur. Išlo o peniaze z pandemickej pomoci pre zamestnávateľov a SZČO. A mnohí z nich teraz krútia hlavou a strácajú akúkoľvek nádej na spravodlivosť a transparentnosť. Zvlášť tí, ktorí "rýchlosť," akou štát reagoval, neprežili.

Pomoc u nás oproti iným krajinám bola pomalá. A získať ju si vyžadovalo obrovské množstvo trpezlivosti a zvládnutie byrokracie, ktorú štát nastavil. To bol aj jeden z dôvodov, kvôli ktorým sa niektorí pomoci vzdali. Ako je teda možné, že Krajniakov rezort, šikanujúci živnostníkov a malých podnikateľov nalial do  schránkových firiem 24 miliónov eur? Pýtajú sa mnohí, ktorí štátom nastavenú tortúru za pár stovák, ktoré dostali od štátu absolvovali.

Už aj sociálny netvor Zajac vie: Lengvarský nemá predstavu, ako má systém fungovať
Už aj sociálny netvor Peter Zajac to vie. Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský, roky nalepený na štát, nemá predstavu o tom, ako má fungovať efektívne zdravotníctvo. Keby robil Rudolf Zajac reformu zdravotníctva dnes, internet by bol plný... Čítať ďalej
21 | 10 | 2021 | Eka Balašková

Obrovské peniaze išli nevedno kam, do schránkových firiem

"Je absurdné, že mnohé malé gastro prevádzky, ktoré podnikajú priamo tu na Slovensku, nedostali peniaze pre svojich zamestnancov a napokon skrachovali. No popritom išli obrovské peniaze, nevedno kam, do schránkových firiem," píše komentátor denníka Pravda Marián Repa.

Podozrenia vznikajú, každý obviňuje každého, ale nevedieť, kam putuje 24 miliónov eur je viac ako podozrivé. Repa si myslí, že argument ministerstva, že úrady práce od začiatku pandémie vyplatili viac ako 2,09 miliardy eur cez viac ako 1,36 milióna platieb, ku ktorým nie je fyzicky možné detaily každej formálne správne vyplnenej žiadosti s podpísaným čestným vyhlásením žiadateľa vopred overiť, zaváňa alibizmom.

Pellegriniho hrubá urážka sociálnej demokracie, to ho bude stáť voličov!
21 | 10 | 2021 | Ivan Brožík

Predtým ako oznámi rezignáciu, by mal podať trestné oznámenie

Richard Sulík (SaS) si pri podobnej situácii, keď došlo k zneužitiu pandemickej pomoci, nedával servítku pred ústa a okamžite konal. Podal trestné oznámenie a podvodníkom odkázal, že by im odťal ruky. Kým vtedy išlo o desiatky tisíc eur, dnes ide o milióny.

"Minister Krajniak, inokedy veľmi akčný, teraz cudne mlčí. Verejnosť však od neho očakáva, že ešte predtým ako oznámi svoju rezignáciu, podá trestné oznámenie. V opačnom prípade sa aj na neho bude vzťahovať to biblické, že v cudzom oku vidí smietku, no vo svojom brvno nevidí," dodáva v denníku Pravda Marián Repa.

Slovná bitka medzi Dankom a Šudíkom, ktorý chce legalizovať prostitúciu
Nápad legalizovať prostitúciu vyšiel z dielne poslaneckého klubu OĽaNO. A pohoršil Andreja Danka. Tomáš Šudík chce, aby prostitútky boli živnostníčky, vydávali bločky a zákazníci u nich, by mali mať možnosť platiť bankomatovými... Čítať ďalej
22 | 10 | 2021 | Gabriela Fedičová