Prokuratúra: Kriminalistický a expertízny ústav o vyšetreniach Santusovej na detektore lži zavádza
22 | 10 | 2021 I TASR
Kriminalistický a expertízny ústav o vyšetreniach Santusovej na detektore lži zavádza. Pre TASR to uviedol hovorca generálnej prokuratúry Dalibor Skladan.

"Je zrejmá snaha vtiahnuť Krajskú prokuratúru Bratislava do sporov iných štátnych orgánov, v ktorých nemá krajská prokuratúra žiadnu pôsobnosť," uviedla v stanovisku, ktoré TASR poskytol hovorca Generálnej prokuratúry (GP) Dalibor Skladan.

Informoval, že krajský prokurátor sa s Martinom Mackovičom, zástupcom riaditeľa Úradu inšpekčnej služby (ÚIS), nikdy nestretol. Ani s ním nekomunikoval. "A to ani v súvislosti s psychofyziologickým vyšetrením vyšetrovateľky Diany Santusovej na tzv. detektore lži, ktorého príprava, obsah ani priebeh, nie sú v kompetencii prokurátora. Na samotné vyšetrovanie nemá žiadny vplyv," zdôraznil Skladan.

Žilinka zrušil obvinenie Petrovi Brhleovi. To zas bude Tódová vrieskať!
22 | 10 | 2021 | Imrich Kovačič/TASR


"Rovnako sa krajský prokurátor v tejto súvislosti nestretol ani so spomínanou vyšetrovateľkou. Ani s ňou o vyšetrení na detektore lži nehovoril," dodal Skladan.

"Dozorový prokurátor Krajskej prokuratúry Bratislava sa so zástupcom riaditeľa ÚIS na jeho podnet stretol v septembri 2021. Pán Mackovič ho okrem iného informoval, že NBÚ je pripravený poskytnúť plnú súčinnosť s vykonaním vyšetrenia vyšetrovateľky Santusovej na polygrafe, tzv. detektore lži, v prítomnosti pracovníka KEÚ PZ. Uvedený postup vzal dozorový prokurátor na vedomie. Nevydal v tejto súvislosti žiadny pokyn ani usmernenie pánovi Mackovičov. Ani nikomu inému," oznámil Skladan.

Ďalší protest! 27. 10 . 2021 pred úrad vlády zvoláva KOZ SR
Konfederácia odborových zväzov Slovenskej republiky (KOZ SR), zvoláva dňa 27. 10. pred Úrad vlády, na Námestie slobody v Bratislava. Protest sa začne o 14:45 hodine a má názov: "Bojujeme za všetkých! Potlesk nestačí!" Čítať ďalej
22 | 10 | 2021 | Gabriela Fedičová