NATO odhaľuje plán na porážku Ruska v jadrovej, kybernetickej i vesmírnej vojne
22 | 10 | 2021 I Diana Zaťková

Vrcholní šéfovia obrany členských štátov NATO dali zelenú novej veľkej stratégii. Ako poraziť Rusko v akomkoľvek potenciálnom totálnom konflikte. Podľa Moskvy tento krok dokazuje, že blok pod vedením USA nie je otvorený zlepšovaniu vzťahov. Píše portál RT.



Hviezdne vojny á la NATO



Ministri sa vo štvrtok stretli v Bruseli, aby podpísali schému s názvom „Koncepcia odstrašovania a obrany v euroatlantickom priestore“. Podľa generálneho tajomníka NATO Jensa Stoltenberga je to súčasť úsilia „pokračovať v posilňovaní našej aliancie pomocou lepších a modernizovaných plánov“.

Predstavitelia bloku neveria, že útok bezprostredne hrozí, ale v každom prípade stojí za to sa pripraviť. V rámci plánu by jednotky NATO bojovali proti ruským silám v Baltskom regióne aj v Čiernom mori.

Plány bitky sa zameriavajú aj na nekonvenčné vojny vrátane použitia jadrových zbraní, kybernetických útokov a dokonca aj konfliktov vo vesmíre.

Nepeháňa to trochu minister Naď? Sedemdňový výlet do USA kvôli jednému podpisu!
Bolo by hneď niekoľko otázok. Napríklad, či minister obrany letí komerčnou linkou alebo celým špeciálom a koľko duší na štátne náklady letí s ním. Menovite, ktoré. Nejde totiž o súkromný výlet, ale služobnú cestu. Ani odpovede na ne však... Čítať ďalej
22 | 10 | 2021 | Ivan Brožík

Kremeľ vníma zhoršenie vzťahov

Tlačový tajomník Kremľa Dmitrij Peskov však prijatie takejto stratégie okomentoval, že zámery NATO ukazujú, že neexistuje žiadna perspektíva na zvrátenie vzťahov s týmto zoskupením.

„Za týchto podmienok nie je potrebný dialóg,“ argumentoval tým, že prijatie „takéhoto konceptu NATO to opäť potvrdzuje.“ Podľa neho „táto aliancia nebola vytvorená pre mier, bola koncipovaná, navrhnutá a vytvorená pre konfrontáciu“.
Dôvodom je vraj správanie Ruska

Stoltenberg na obranu opatrení novinárom povedal, že blok víta úsilie USA „skutočne sa zapojiť do zmysluplných, strategických rozhovorov s Ruskom“ a o predĺžení zmluvy o atómových zbraniach New START.

Bývalého štátneho tajomníka Radka Kuruca prepustili z väzby. Lipšicov dom hrôzy sa rozpadá
22 | 10 | 2021 | TASR


Dodal však, že „vzťah medzi NATO a Ruskom je na najnižšom, najnižšom bode od konca studenej vojny a dôvodom je správanie Ruska“.

"Napadli susedov, anektovali časť inej krajiny, veľa investujú do nových jadrových kapacít," vyhlásil najvyšší predstaviteľ bloku. A pokračoval: "Zasahujú do našich demokratických procesov a videli sme, že Rusko je zodpovedné za agresívne akcie proti spojencom v NATO."
No NATO nezaháľa

Moskva však v posledných dňoch bije na poplach v súvislosti s viacerými patovými situáciami s americkými bojovými loďami a bojovými lietadlami v blízkosti jej hraníc.

Lengvarského ministerstvo sa zbláznilo: Covid pas vraj nie je zdravotnou dokumentáciou!
Digitálny Covid pas EÚ nie je zdravotnou dokumentáciou! Upozorňuje na to ministerstvo zdravotníctva (MZ) a vyhlasuje, že vám ho môže vlastne kontrolovať takmer hocikto! Čo by na to však povedali zákonodarné orgány? Čítať ďalej
22 | 10 | 2021 | Diana Zaťková


Začiatkom tohto týždňa dve stíhačky eskortovali dvojicu amerických strategických bombardérov B-1B nad Čiernym morom, len niekoľko dní po tom, čo ruskí námorníci zachytili USS Chafee, keď smeroval k vodám zálivu Petra Veľkého, ktorý si Rusko udržiava ako svoje suverénne územie.
Horšie ako počas studenej vojny

Hovorkyňa ministerstva zahraničných vecí Maria Zacharovová vo štvrtok zasiahla do Stoltenbergových komentárov s tým, že šéf NATO podceňuje rozsah problému vo vzťahoch a že väzby medzi nimi sú v skutočnosti dokonca „v stave horšom než kedykoľvek v najtemnejších dňoch studenej vojny“.

Boja sa? Santusová vyzýva Hamrana na detektor lži, Mikulec o tom nechce ani počuť
Vyšetrovateľka policajnej inšpekcie Diana Santusová prešla detektorom lži až dvakrát! A teraz žiada rovnaké zaobchádzanie, aké je v právnom štáte prirodzené. Vyzvala ministra vnútra Romana Mikulca, aby vyšetrenia na detektore lži absolvovali... Čítať ďalej
22 | 10 | 2021 | Diana Zaťková