Boja sa? Santusová vyzýva Hamrana na detektor lži, Mikulec o tom nechce ani počuť
22 | 10 | 2021 I Diana Zaťková

Vyšetrovateľka policajnej inšpekcie Diana Santusová prešla detektorom lži až dvakrát! A teraz žiada rovnaké zaobchádzanie, aké je v právnom štáte prirodzené. Vyzvala ministra vnútra Romana Mikulca, aby vyšetrenia na detektore lži absolvovali dočasný riaditeľ policajnej inšpekcie Peter Scholtz, policajný prezident Štefan Hamran a tiež štyria obvinení vyšetrovatelia NAKA.


Vyšetrovateľka Úradu inšpekčnej služby Ministerstva vnútra SR Diana Santusová prešla obidvomi testami na detektore bez úhony, no určite ju to stálo nemalý stres a nervy.
Podstúpia detektor?

Preto teraz nepriamo vyzvala ministra vnútra Romana Mikulca, aby vyšetrenia na detektore lži absolvovali aj dočasný riaditeľ policajnej inšpekcie Peter Scholtz, policajný prezident Štefan Hamran a tiež štyria obvinení vyšetrovatelia Národnej kriminálnej agentúry. Uvádza to portál televízie Joj noviny.sk.

Výsledky jej testov jednoznačne preukazujú, že v súvislosti s medializovaným prípadom ovplyvňovania svedkov na NAKA pri plnení služobných úloh postupovala výlučne v súlade so zákonom, nezávisle a bez akéhokoľvek ovplyvňovania.

Sulíkov tajomník Galek ŠOKUJE: Neuveríte čo radí, aby sme prežili zdražovanie!
O zdražovaní počúvame na každom kroku, no zásadné sú pre mnohých najmä vysoké ceny energií. Trápia nielen Slovákov, ale celú Európu. Podľa štátneho tajomníka na ministerstve hospodárstva Karola Galeka to však nebude až také tragické, píše portál... Čítať ďalej
22 | 10 | 2021 | Diana Zaťková

Od Santusovej detektor vyžadovali

„Vzhľadom na doposiaľ opakovane zverejňovanú účelovú diskreditáciu mojej osoby zo strany čelných predstaviteľov Policajného zboru a Ministerstva vnútra SR bolo vykonanie uvedeného vyšetrenia nezávislou štátnou inštitúciou v záujme objektivity priam nevyhnutné, čo podaním žiadosti o jeho vykonanie na Národný bezpečnostný úrad očividne potvrdilo aj aktuálne vedenie Úradu inšpekčnej služby. Z rovnakého dôvodu som sa navyše rozhodla absolvovať uvedené vyšetrenie aj nezávislým a certifikovaným polygrafológom," uviedla Santusová.

Robert Kaliňák je späť v hre: Za stabilitu na Slovensku musíme zabojovať spolu! (VIDEO)
Držme si palce a bojujme spolu! To je odkaz Roberta Kaliňáka, ktorý sa objavil na "čapicovom“ proteste strany Smer - SD v Rimavskej Sobote. Vráti sa bývalý minister a Ficov korunný princ späť do politiky? Čítať ďalej
22 | 10 | 2021 | Diana Zaťková

Mali by čo obhajovať

Zároveň poukázala na „množstvo verejne dostupných komentárov a hodnotení tak ako laickej, tak aj odbornej verejnosti, ktorá poukazuje na potrebu rovnakého zaobchádzania v právnom štáte".

Tie podľa Santusovej vyzývajú na absolvovanie vyšetrenia na detektore lži aj aktuálne dočasne povereného riaditeľa Úradu inšpekčnej služby, dezignovaného prezidenta Policajného zboru a stále obvinených vyšetrovateľov Policajného zboru služobne zaradených na NAKA.
Boja sa?

Minister vnútra v tejto súvislosti reagoval, že „podľa rovného metra samozrejme sa dejú veci". „Ale ja si nemyslím, že pani Santusová je v pozícii, aby vyzývala kohokoľvek," dodal.

Klimatológ SHMÚ odkazuje Budajovi: Som znechutený! Konečne vidieť, čo je pre vás skutočná priorita
A máme to tu! Záväzky Hegerovej vlády voči budúcim generáciám padajú ako domček z kariet pod ťarchou nedostatkov v štátnom rozpočte. Uznávaný klimatológ Jozef Pecho to vytmavil ministrovi životného prostredia Jánovi Budajovi. "Som znechutený! Je... Čítať ďalej
22 | 10 | 2021 | Diana Zaťková