Kotleba chce, aby sa zásahom policajtov v Prievidzi zaoberali poslanci. Žiada prítomnosť Harabina!
22 | 10 | 2021 I Petra Demková

Marián Kotleba vo videu hovorí, že udalosť v Prievidzi, keď policajti brutálne spacifikovali invalida, bude chcieť prediskutovať na výbore pre obranu a bezpečnosť. Prekvapil však tým, že požaduje, aby sa výboru zúčastnil aj Š. Harabin. Ako na to reaguje sám Harabin?


Líder ĽSNS vo videu vysvetľuje, že výbor pre obranu a bezpečnosť sa má konať na popud poslancov strany Hlas, ktorí chcú riešiť najnovšie dianie okolo vyšetrovateľky Santusovej. Kotleba svoj podpis pod zvolanie takéhoto rokovania dá, avšak informuje, že má jednu požiadavku.

Tou je, aby sa výbor zaoberal aj ďalšou závažnou vecou, ktorá otriasa Slovenskom. Je ňou brutálny zásah policajtov voči občanovi v Prievidzi.

Kotleba žiada, aby výbor na toto zasadnutie pozval aj bývalého predsedu Najvyššieho súdu SR JUDr. Štefana Harabina. Od Harabina Kotleba očakáva, že jasne povie a naformuluje, v čom všetkom pri zásahu policajti porušili zákon.

Poslanec za ĽSNS hovorí, že je veľmi zvedavý, či koalícia takto formulovanú žiadosť o zvolanie rokovania výboru podporí.

Redakcia HD kontaktovala aj Š. Harabina. Ten zareagoval slovami, že ho zatiaľ nikto so žiadosťou o účasť na výbore neoslovil a v prípade M. Kotlebu ani nemohol, pretože na seba priamy kontakt navzájom s ani nemajú.

Milan Mazurek: Poslanci vládnej koalície si zvýšili platy
21 | 10 | 2021 | Mihale Razgyelova