Heger presedlal z vodky na stavanie plotov. Litve chce proti migrantom postaviť šesťkilometrový múr
22 | 10 | 2021 I Diana Zaťková

Slovensko poskytne Litve plot v dĺžke šesť kilometrov. Po skončení dvojdňového summitu EÚ to v piatok v Bruseli uviedol slovenský premiér Eduard Heger. Asi presedlal z vodky na stavebníctvo.



Keď nič iné, postačí plot

Slovenský plot v Litve by mal pomôcť riešiť akútnu situáciu spojenú s ochranou vonkajších hraníc EÚ. Heger však prízvukuje, že únia uprednostňuje riešenia na ochranu hraníc založené na modernej vede, píše portál extraplus.sk.

Únia sa podľa premiéra poučila z udalostí spred šiestich rokov a je lepšie pripravená na migráciu. Svedčí o tom aj atmosféra na rokovaniach, kde podľa jeho slov všetci lídri dali najavo, že treba hľadať spoločné riešenia.
Zasiahnuté Pobaltie

Heger poznamenal, že diskusiu o migrácii otvorili krajiny, ktoré v súčasnosti čelia hybridným útokom zo strany Bieloruska. Pobaltské krajiny a Poľsko obviňujú bieloruského prezidenta Lukašenka, že zváža migrantov z rôznych krajín a využíva ich ako odvetu za sankcie EÚ.

"Náš postoj je, že podporujeme krajiny, ktoré tomuto čelia, aj sprísnenie ochrany vonkajších hraníc Únie, kde sme priniesli k stolu riešenia využívajúce moderné technológie," uviedol Heger pred novinármi.

Ďalší protest! 27. 10 . 2021 pred úrad vlády zvoláva KOZ SR
Konfederácia odborových zväzov Slovenskej republiky (KOZ SR), zvoláva dňa 27. 10. pred Úrad vlády, na Námestie slobody v Bratislava. Protest sa začne o 14:45 hodine a má názov: "Bojujeme za všetkých! Potlesk nestačí!" Čítať ďalej
22 | 10 | 2021 | Gabriela Fedičová

Príklad z Grécka

V tejto súvislosti vyzdvihol príklad Grécka, ktoré v posledných rokoch veľa investovalo do nových technológií na kontrolu hraníc. Dodal, že v Grécku na vlastné oči videl, ako pokrokové technológie pomáhajú chrániť hranice a výrazne prispievajú k zníženiu nelegálnej migrácie.
Dočasné riešenie

Na otázku médií o tom, ako Slovensko pomáha Litve, Heger potvrdil, že poskytne tejto krajine ochranný plot v dĺžke šesť kilometrov. Zdôraznil však, že ide o dočasné riešenie akútnej situácie na vonkajšej hranici EÚ.  "Migrácia je otázka, ktorú treba riešiť v krajinách, kde vzniká, a v krajinách tranzitu. Tam treba hľadať riešenia zo strednodobého a dlhodobého hľadiska," vysvetlil Heger v závere.

Lengvarského ministerstvo sa zbláznilo: Covid pas vraj nie je zdravotnou dokumentáciou!
Digitálny Covid pas EÚ nie je zdravotnou dokumentáciou! Upozorňuje na to ministerstvo zdravotníctva (MZ) a vyhlasuje, že vám ho môže vlastne kontrolovať takmer hocikto! Čo by na to však povedali zákonodarné orgány? Čítať ďalej
22 | 10 | 2021 | Diana Zaťková