Bývalému podpredsedovi ÚVO Andrejovi Holákovi prokurátor zrušil obvinenie
22 | 10 | 2021 I TASR
Bývalému podpredsedovi Úradu verejného obstarávania Andrejovi Holáki zrušil špeciálny prokurátor obvinenie. Informuje TASR.

Dozorujúci prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) zrušil obvinenie bývalému podpredsedovi Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO) Andrejovi H. TASR to potvrdil jeho obhajca Peter Erdős. Andrej H. bol zadržaný a obvinený v rámci júnovej akcie Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Mýtnik II.

Holák pôsobil ako podpredseda ÚVO počas vlády Smeru. Do roku 2013 bol aj členom strany. V prvej vláde Roberta Fica bol šéfom úradu ministerstva dopravy. Neskôr bol dokonca jeho štátnym tajomníkom.

Holák bol pred obvinením podpredsedom predstavenstva štátnej firmy MH Manažment, kde pôsobil od roku 2018. V rámci akcie Mýtnik II bol zadržaný a obvinený v súvislosti s dodávkami informačných systémov pre Finančnú správu SR. V tejto kauze už vypovedajú noví kajúcnici František Imrecze a Michal Suchoba. Obaja sú podozriví z rozsiahlej trestnej činnosti, no nerušene si aj naďalej užívajú svoje majetky.