Padli vysoké tresty v kauze Judáš. Bývalý šéf kontrarozviedky SIS Gašparovič dostal 11 rokov
21 | 10 | 2021 I Eka Balašková

Bývalý šéf kontrarozviedky SIS Gašparovič dostal 11 rokov. O súdnom pojednávaní informoval server aktuality.sk.



Závažný dôkaz

Zo závažného dôkazu na súde má vyplývať, že svedok a obvinený Peter Petrov alias Tiger, disponoval pred svojou výpoveďou podstatnou vecou: prvotným vyťažením Dušana Bočkaya pred policajtmi. Petrov je aj svedkom kauzy s obžalovaným bývalým šéfom kontrarozviedky SIS Petrom Gašparovičom a expolicajtom Ladislavom Vičanom, pripomínajú aktuality.



 prvý rozsudok

V kauze Judáš znie - exriaditeľ kontrarozviedky SIS Peter Gašparovič a expolicajt Ladislav Vičan sú vinní z pýtania úplatku od kontroverného podnikateľa Dušana Bočkaya, ktorý sa snažil odblokovať majetok svojej firmy.

"Priamo pre seba a pre inú osobu žiadali a prijali úplatok, čin spáchali vo veľkom rozsahu," uviedla samosudkyňa Ružena Sabová. Poukázala na to, že Peter Gašparovič žiadal od podnikateľa Dušana Bočkaya najmenej 350 000, napokon prišlo k odovzdaniu 200 000 eur.

Gašparovič a Vičan mali podľa obžaloby napomôcť zrušeniu predbežného opatrenia vydaného Kriminálnym úradom finančnej správy (KÚFS), ktorý zablokoval obchodnej spoločnosti Bopal majetok. Rozhodnutie mali pomôcť zvrátiť prijatím úplatku 400.000 eur od šéfa spoločnosti Dušana Bočkaya, ktorý mali rozdeliť aj iným. Keďže predbežné opatrenie nezrušili, napokon malo prísť len k vyplateniu zálohy 200 000 eur.

Gašparoviča odsúdil Špecializovaný trestný súd na 11-ročný nepodmienečný trest. Vymeral mu aj peňažný trest 50 000 eur, v prípade nezaplatenia 15-mesačný náhradný trest. Tiež dvojročný ochranný dohľad.

Vičan dostal desaťročný nepodmienečný trest a peňažný trest 40 000 eur, v prípade nezaplatenia ročný náhradný trest. Prepadne mu aj automobil.

„My nič, my muzikanti! Vinný je on!“ asi takto reaguje polícia na brutálny útok na dôchodcu (VIDEO)
Brutálny útok dvoch policajtov na invalidného dôchodcu bez rúška na tvári nielenže pobúril celé Slovensko, ale exminister spravodlivosti Štefan Harabin na nich dokonca podal trestné oznámenie. O to šokujúcejšia je obrana polície, ktorá všetku vinu... Čítať ďalej
21 | 10 | 2021 | Jozef Uhlarik