Milan Mazurek: Poslanci vládnej koalície si zvýšili platy
21 | 10 | 2021 I Mihale Razgyelova
Ani neskutočné zdražovanie cien v obchodoch, zvyšovanie elektriny a plynu, poslancov neodradí od zvyšovania si platov! V parlamente na to upozornil poslanec hnutia Republika Milan Mazurek.

„V nasledujúcom roku platy poslancov, nezmyselne rátané z priemernej mzdy, opäť porastú“ oznámil svojim fanúšikom na Facebooku Mazurek.
Jeho návrh neprešiel!

Mazurek buráca: „Okrem platov poslancov, porastú aj paušálne náhrady. Uplatní sa však sankčný mechanizmus, ktorý ich zníži o 15 percent, pričom sa však tento mechanizmus nevzťahuje na paušálne náhrady. Platy poslancov tak klesnú naozaj symbolicky, o pár eur, nanajvýš pár desiatok.

Vďaka môjmu návrhu by sa platy zmrazili aj s paušálnymi náhradami a sankcia 15 percent, vyrátaná z priemernej mzdy v roku 2021 by sa odrátala od podstatne nižšieho základu, a teda by mohli klesnúť aj o 500 eur počas roka 2022.“

Vyzval ľudí  aby si pozreli,  ktorí poslanci si v parlamente odmietli znížiť platy v čase extrémneho zdražovania. Výsledky hlasovania nájdete TU.

Mazurek dodal že, „poslanci OĽANO túto jednoduchú logiku nepochopili, čo je pri ich rozumových schopnostiach bežné a verejne tvrdili, že zmrazením platov zamedzíme sankčnému mechanizmu, vychádzajúcemu z ich tragickej vládnej politiky."

Lívia Pavlíková o "kauze" top modelka: „Šikana je veľmi vážny problém, ale toto šikana nie je!“ (VIDEO)
Témou týchto dní nie je riešenie stále väčšej biedy Slovákov či ekonomická pomoc krachujúcim podnikateľom, ale prezidentkina dcéra a jej kariéra modelky. Čo na tom, že väčšina ľudí žije z rúk do úst, toto je TOP téma. Čítať ďalej
21 | 10 | 2021 | Jozef Uhlarik