Tak polícia tu moralizuje o šikanovaní? A tento brutálny zásah je čo? (Video)
20 | 10 | 2021 I Ivan Brožík

V USA po podobnom zásahu polície povstali celé mestá, zasadli súdy a padali výnimočné rozsudky. Štát ostro odsúdil zákroky policajtov, pri ktorých sa zversky správali k občanom. U nás? Štát bude mlčať, mainstream to označí za hoax opíc a dezolátov a pokoj, mier, riešime potraty. To, čo sa stalo v priestoroch štátnej inštitúcie v Prievidzi by však nemalo zostať bez povšimnutia.


Teda, aby som bol úplný, polícia video označila operatívne za hoax!!! Teda, vymyslenú správu. Odhliadnime od toho, či video, teda obraz udalosti môže byť vymyslený - ak sa scénka nenahrávala niekde v štúdiu. Tu sú však vidieť aj tváre úradníkov štátnej inštitúcie. Tak, ak ich poznáte, napíšte, či aj to sú iba namaskovaní herci.
Argumenty pre idiotov

Polícia v snahe "vyhoaxovať" udalosť argumentuje tým, že veď ide o socku - inými slovami - ktorá takto provokuje stále. Lenže, kde v oprávneniach na zákroky polície, ich spôsob a formu je takýto výklad? Že keď niekoho polícia považuje za socku, tak s ním môže plieskať o zem, hoci nosí barlu? No nikde! To je naozaj téma pre orgány činné v trestnom konaní, ak nie priam podnet pre generálneho prokurátora, aby dal celý incident prešetriť. Pre vážne a dôvodné podozrenie zo spáchania trestného činu násilia!

Polícia obvinila Mikulca, Lipšica a Matoviča! (vraj)
13 | 10 | 2021 | Diana Zaťková


"Za všetko si môže sám"

Citujme z vyjadrenia polície na sociálnej sieti: "Z videa je dokonca zrejmé, že muž sa neustále správal arogantne, zvyšoval hlas a miestami odmietal spolupracovať s policajtmi. Rovnako ignoroval povinnosť prekrytia horných dýchacích ciest."

"Podľa opisu udalosti si za všetko môže tento muž sám. Absolútne zbytočne si skomplikoval svoj deň. Od začiatku sa správal arogantne a nemal záujem s policajtmi komunikovať. Vyjadroval sa v zmysle, že pre neho žiadne pravidlá neplatia a nech mu ukážu zákon. Policajti denne vykonávajú tisíce kontrol, pričom takéto arogantné správanie je výnimočné. Občania sú v drvivej väčšine prípadov chápaví a bez akýchkoľvek problémov s hliadkami slušne komunikujú."
Teraz si pozrite udalosť tak, ako ju zaznamenalo video, políciou označené ako hoax:



Zdroj videa: FB Luboš Volko (kňaz, suspendovaný, ktorý sa zaoberá šikanovaním občanov)
Otázky určite nie na záver

Kedže prokurátor je povinný konať aj na základe oznámení z verejných zdrojov, kladieme ešte tieto otázky: Takže čo je tu policajné šikanovanie? Čo je tu primeraný zásah? Čo je tu policajná brutalita? Kde sú dnes obvykle v iných prípadoch pohoršení poslanci, politici, premiér, prezidentka a hlavne mainstream?

Stačí, keď polícia vyhlási, že ide o hoax? To nás majú skutočne za teľatá?

Docent trestného práva Laciak: Taraba nespáchal trestný čin
Docent trestného práva z Právnickej fakulty Univerzity Komenského Ondrej Laciak, v rozhovore pre denník Pravda vysvetlil, prečo poslanec Taraba nespáchal trestný čin. A prečo ho nebude možné za príspevok zverejnený na sociálnej sieti o dcére Zuzany... Čítať ďalej
20 | 10 | 2021 | Gabriela Fedičová