India: Záplavy a zosuvy pôdy si vyžiadali už najmenej 85 obetí
20 | 10 | 2021 I TASR

Na najmenej 85 stúpol v stredu v Indii počet obetí ničivých záplav a zosuvov pôdy, uviedli miestni predstavitelia. Informuje o tom agentúra AFP.


V štáte Uttarákhand na severe Indie zahynulo v uplynulých dňoch v dôsledku povodní a zosuvov 46 ľudí, kým 11 ďalších je nezvestných.

V juhoindickom štáte Kérala miestni predstavitelia informovali o 39 mŕtvych. Hladina vody je v mnohých priehradách v tomto zväzovom štáte na nebezpečne vysokej úrovni, čo podnietilo evakuáciu tisícov ľudí.

Vo východnej časti Stredozemného mora zaznamenali zemetrasenie
Východnú časť Stredozemného mora zasiahlo zemetrasenie s magnitúdou 6,1. Informovala o tom agentúra DPA. Otrasy bolo cítiť na gréckom ostrove Kréta, ale aj v Turecku na Cypre, v Izraeli a Egypte. Čítať ďalej
19 | 10 | 2021 | TASR

Najmenej 31 obetí a ďalších 43 nezvestných

Najmenej 31 obetí a ďalších 43 nezvestných zaznamenali v súvislosti so záplavami a zosuvmi pôdy po prudkých dažďoch aj v susednom Nepále, píše AFP.

Zosuvy zeminy sú v Indii pomerne bežným javom, podľa expertov sa však vyskytujú čoraz častejšie, a to v dôsledku nepredvídateľných dažďov a topiacich sa ľadovcov. Priehrady vodných elektrární a odlesňovanie podľa odborníkov tiež prispievajú k čoraz častejším zosuvom pôdy.