Facebook, ktorý bol obvinený zo zasahovania do volieb v roku 2020, oznámil, že sa ešte viac zapojí do amerických štátnych volieb
20 | 10 | 2021 I Lukáš Leca

Facebook, ktorý má bohatú históriu úniku dokumentov, sa snaží očistiť svoj imidž pred nadchádzajúcimi voľbami a vyzdvihnúť niekoľko funkcií „volebnej integrity“, ktorých cieľom je budúci mesiac pomôcť používateľom v 11 štátoch, informuje portál RT.


Gigant sociálnych médií plánuje deň pred voľbami pripomenúť užívateľom, ako nájsť najbližšie miestne volebné miesto. Funkcia platí pre užívateľov z Colorada, Floridy, Iowy, Maine, New Jersey, New Yorku, Ohia, Pensylvánie, Texasu, Virginie a Washingtonu. Spoločnosť Facebook to odhalila v sérii tweetov v utorok.



Facebook sa chváli svojou schopnosť znižovať dezinformácie spojené s voľbami a prinútiť voličov voliť. Spoločnosť pripomenula, že konečné slovo o tom, či príspevok porušuje pokyny platformy, budú mať „nezávislí partneri overovania faktov, ktorí budú kontrolovať a hodnotiť falošný obsah“.
Nestrannosť bola opakovane spochybnená

Nestrannosť nezávislých kontrolórov faktov a vlastných moderátorov Facebooku bola však opakovane spochybnená. V minulom roku napríklad vyšlo najavo, že moderátori Facebooku manuálne zasiahli a odstránili informáciu z New York Post, ktorá údajne tvrdila o obchodovaní s ľuďmi Hunterom Bidenom. Aj keď v tom čase Facebook označil čistenie za súčasť svojho „štandardného postupu na zníženie šírenia dezinformácií".
Kamaráti s Bidenom

Facebook má dobrý vzťah s Bidenom, ktorý videl v Bielom dome ochabujúce "problematické miesta". Republikáni dlho obviňalovi Facebook, že robia ponuky pre Demokratickú stranu tým, že potláčajú konzervatívne hlasy. Spravidla však boli odmietnutí a tieto správy boli zonačené ako konšpiračné teórie.

Dva výbuchy zničili armádny autobus v Damasku, zabili viac ako tucet ľudí
Najmenej 13 ľudí zahynulo po tom, čo dve výbušné zariadenia zničili autobus, ktorý prechádzal cez most v sýrskom Damasku, informuje portál RT. Čítať ďalej
20 | 10 | 2021 | Lukáš Leca