V centre Bratislavy sa v noci nezabavíte. Obmedzili sa nočné prevádzky
19 | 10 | 2021 I Ján Papuga

Miestne zastupiteľstvo v bratislavskom Starom Meste prijalo všeobecne záväzné nariadenie, ktorým upravuje prevádzkový čas niektorých nočných podnikov, diskoték či stánkov s non-stop občerstvením, informujú Bratislavské noviny.


Prevádzkové hodiny sa od nedele do štvrtka obmedzia, čo značne ovplyvní život v centre Bratislavy. Nočný život pritom neodmysliteľne patrí ku každej svetovej či európskej metropole. A teší sa priazni turistov.

Slovákmi obľúbený nápoj bude drahší
Česko-slovenská skupina Kofola bude od novembra zvyšovať ceny vybraných nápojov pre gastronómiu, informovala ekonomika.pravda.sk. Čítať ďalej
17 | 10 | 2021 | Ján Papuga


Všeobecne záväzné nariadenie mestskej časti Bratislava-Staré Mesto z 28. septembra 2021 o pravidlách času predaja v obchode a času prevádzky služieb obmedzuje nočný život v meste. Od 1. januára 2022 sa budú v centre mesta zatvárať prevádzky oveľa skôr. Konkrétne obchody budú  môcť byť otvorené každý deň od 6.00 do 23.00 h. Pokiaľ ide o reštaurácie a bary, od nedele do štvrtka môžu byť otvorené od 6.00 do 23.00, v piatok a v sobotu sa do 2.00 h. Terasy budú môcť byť otvorené do 22.00. V piatok a v sobotu do 23.00 h. Pokiaľ ide o nočné kluby, tie majú mať záverečnú cez týždeň o polnoci a v noci z piatka na sobotu a zo soboty na nedeľu o tretej ráno.
Ústretové nariadenia?

Toto nariadenie má vyjsť v ústrety aj obyvateľom Starého Mesta, ktorých nočný pokoj je ruchom v centre mesta značne narušený.