Slovákmi obľúbený nápoj bude drahší
17 | 10 | 2021 I Ján Papuga

Česko-slovenská skupina Kofola bude od novembra zvyšovať ceny vybraných nápojov pre gastronómiu, informovala ekonomika.pravda.sk.


V priemere budú ceny narastať o päť percent, zdražovaniu sa nevyhnú ani maloobchody. Dôvodom je už tradične vysoký nárast cien energií, dopravy, cukru a obalov.

„V priebehu tohto roku čelíme výraznému rastu cien väčšiny vstupov. Najmä cien energií, dopravy, obalových materiálov či cukru. Niektoré nárasty sú aj dvojciferné. Zvláštnou kapitolou sú mzdy, v ktorých musíme zamestnancom zohľadniť infláciu tak, aby nedošlo k zníženiu reálneho zárobku,“ tvrdí generálny riaditeľ spoločnosti Kofola Daniel Buryš.

Spoločnosť sa dlho snažila zvýšenie nákladov nepremietať do cien, ďalší rast nákladov jej však už nedovoľuje držať súčasnú cenovú hladinu.

V prevádzkach by mali zákazníci vyššie ceny pocítiť v prvom štvrťroku budúceho roka.

Slováci sa musia pripraviť na katastrofu! Zdražovanie bude horšie, ako sme si mysleli, varuje NBS
Ceny lámu rekordy! Masívne zdražovanie energií, rekordné ceny na veľkoobchodnom trhu, zvyšovanie cien základných potravín ako pečiva, mliečnych výrobkov či mäsa, ale aj elektroniky, pohonných látok či tabaku. Národná banka Slovenska (NBS) varuje,... Čítať ďalej
29 | 09 | 2021 | Diana Zaťková