Úspechy, pády a tragický koniec Ivety Bartošovej. Nakrúca sa seriál o slávnej speváčke
19 | 10 | 2021 I Ján Papuga

Markíza.sk uverejnila informáciu o tom, že sa nakrúca seriál o jednej z najslávnejších českých speváčok Ivete Bartošovej. Tá pod vplyvom mnohých okolností dobrovoľne zomrela pod kolesami vlaku v roku 2014.


V réžii Michala Samira si hlavnú rolu jednej z najslávnejších českých speváčok zahrá Anna Fialová, do úlohy Petra Sepéšiho, partnera speváčky bol obsadený Vojtěch Vodochodský. Uvedenie trojdielnej série je naplánované na budúci rok.

Iveta Bartošová sa v osemdesiatych rokoch zo dňa na deň stala hviezdou. Bola výnimočným hlasom svojej generácie, princeznou československého popu.

Obľúbený spevák v nemocnici. Ľudia mu želajú skoré uzdravenie
Úspešný a populárny slovenský spevák Miro Žbirka na svojom profile napísal, že sa nachádza v nemocnici. Spevák napriek svojmu veku neustále komponuje a koncertuje ako za mladých čias. Jeho pesničky poznajú generácie Slovákov. Čítať ďalej
14 | 10 | 2021 | Ján Papuga


Hviezdou od detstva

Príbeh o začiatku jej hviezdnej kariéry rozpovie miniséria Iveta. Dej sleduje Ivetu Bartošovú od detstva, keď so sestrou začína navštevovať školský zbor. Nasledujú úspechy na hudobných súťažiach a odchod do Prahy a následnú cestu ku sláve. Tú dosiahla najmä vďaka spolupráci so spevákom Petrom Sepéšim. Ich vzťah pretrhla Petrova tragická nehoda. Aj on zomrel po zrážke s vlakom.

Okrem exponovaného vzťahu so svojím speváckym kolegom sa miniséria zameria  na Ivetin rodinný život. „K mýtom okolo Ivety patrí tiež údajná rivalita s jej sestrou – dvojčaťom, ale ako to už býva, ani tento vzťah nebol čiernobiely," vysvetľuje Matěj Podzimek, kreatívny producent. „Potom je tu postava milujúceho otecka, ktorý však s Ivetiným rozhodnutím odísť do Prahy a venovať sa hudobnej kariére nesúhlasil,“ dodáva.

Eva Kostolányiová bola speváčka, na ktorú sa nezabúda
Obľúbená speváčka, ktorú volali slovenská Twiggy, zomrela pred 46 rokmi. V súvislosti s jej úmrtím si zaspomínalo trnavske.radio.sk. Čítať ďalej
07 | 10 | 2021 | Ján Papuga


Príbeh o dievčati z Beskýd

Miniséria vzniká so súhlasom speváčkinej rodiny. „Ivetin život nerozprávam ako bulvárnu senzáciu, nesúdime ani nikoho z jej okolia. Pre nás je to príbeh o dievčati z Beskýd, ktoré chce byť slávne a milované. Keď sa to však podarí, o všetko príde,“ uzatvára Podzimek.