Nedotýkajte sa vedenia, ani na hlavu padnutého!
19 | 10 | 2021 I Ivan Brožík

Nikdy, skutočne nikdy to neurobte, ak nemáte správne politické krytie. Kedysi dávno za socializmu hore cez Červený Kríž v Bratislave nechodili trolejbusy. Cez štvrť, v ktorej mali vilu takmer všetci z ústredného výboru štátostrany. Istý vodič oznámil cestujúcim, že "chyba je vo vedení". Niekto z agilných prítomných udavačov jeho výrok oznámil a vodič odvtedy už trolejbus nevodil. Možno iba ak v noci fúrik s betónom na údržbe tratí. (Ivan Brožík)


Poslanec Taraba to schytáva z každej strany. "Po včerajšom dni vieme, že máme na Slovensku novú top modelku." Napísal Tomáš Taraba na sociálnej sieti vo svojom statuse. A pridal aj fotografiu "novej top modelky". Sedemnásťročnej. Niekde sa totiž zjavila, zjavne v bulvári. Ale k tomu sa vrátim neskôr.

Najnovšia novela uľahčí vyhazov zo zamestnania: Od januára 2022 bude dôvodom vek!
Kam to spejeme? Na Slovensku pomaly nemá kto robiť, ale zamestnávatelia budú môcť ľahšie vyhadzovať dôchodcov! Novela Zákonníka práce rozšírila možnosti zamestnávateľa ukončiť pracovný pomer so zamestnancom, ktorý dovŕšil 65 rokov veku a vek určený... Čítať ďalej
19 | 10 | 2021 | Diana Zaťková

Pobúrená prezidentka

"Útok na politika alebo političku cez jeho deti je politické dno. Poslanec Taraba by sa o moju dcéru nikdy nezaujímal, keby to nesúviselo s mojou funkciou. Ľudskej zlobe a hlúposti musím v živote čeliť, ale moje deti z toho vynechajte!" Reagovala na Tarabov status hlava štátu, prezidentka Zuzana Čaputová, tiež statusom na sociálnej sieti. Tak, no, reagovala. Z toho, že v komentároch sa objavujú príspevky s názvom Kancelária prezidentky republiky - možno usudzovať aj to, že status ani nenapísala ona sama. Možno pán Leško. Opakujem, možno. Ako mnohé iné doterajšie vyjadrenia pani prezidentky.
Úvaha rodičovsko - mediálna

Asi som už fakt stará garda, ale tak nejak si myslím, že za 17 ročného človeka, teda neplnoletého, nesie aj zo zákona zodpovednosť rodič. Vždy to tak bývalo. Ako to, že rodičovi oveľa menej ako Tarabov status prekážalo či skôr neprekážalo publikovanie fotiek neplnoletej modelky v médiách? Ako to, že médiá uverejnili fotku dieťaťa bez súhlasu zákonného zástupcu, teda rodiča? Takže, dajme bokom moralizovanie zúčastnených amorálnych. Je to iba frázovité mlátenie politickej slamy, na kontinenty vzdialené od civilizovanej morálky. Taraba sa proste dotkol vedenia. A reakcie sú presne také, aké sa od boľševikov čakali.

Ďalší úplne zbytočný grc! Okomentoval poslanec OĽaNO Matovičov status na sieti
Len ďalší úplne zbytočný grc! Takto označil poslanec za OĽaNO Ján Krošlák najnovší status na sociálnej sieti svojho straníckeho lídra a ministra financií Igora Matoviča. Čítať ďalej
19 | 10 | 2021 | Diana Zaťková

Reakcie? Len tak - à propos

Na obhajobu poslanca Tarabu možno uviesť, že uverejnil spravodajskú vetu, holý fakt. Oznam. Za to, že ten fakt nastal, naozaj nemôže on. Proti poslancovi Tarabovi možno mať výhradu, že uverejnil fotku dieťaťa. Možno z nevedomosti, možno úmyselne. Na to mólo však to dieťa neposlal. Fotky bulváru neposkytol. A nie je zákonný zástupca onej nádejnej modelky, aby proti ich publikovaniu mal zasahovať.
Zaujímavá (v kontexte udalostí) je reakcia OĽaNO

No, ona je to vlastne reakcia poslanca Stančíka z tohto prapodivného zoskupenia. "Od majstra zaokrúhľovania cien rožkov a odborníka na bitku pri Viedni proti Arabom je to ďalší výstrel mimo.
Tentokrát šikanujete 17-ročné dievča a podhadzujete ho agresívnej “alternatíve”." napísal v komentári pod Tarabovým statusom poslanec OĽaNO Stančík. Mimoriadne dôležité v statuse je slovo "šikanujete".
"Nestranná polícia" sa okamžite podlizuje

Polícia SR totiž na svojom rovnomennom statuse na sociálnej sieti uverejnila nielen slová "ÚTOK NA MLADISTVÚ OSOBU PODNECUJE NENÁVISŤ A ŠIKANU", ale aj pridala fotografiu s plnými nezakrytými črtami tváre maloletej osoby. Mala na to súhlas zákonného zástupcu? Môžem teda tú fotku prezidentkinej dcéry uverejniť aj ja a bez rizika zo zákona vyplývajúcich sankcií? A najmä to slovo "šikana". Kto ho nadiktoval autorovi statusu na stránke polícia SR? Toľko farizejstva pokope, to sa fakt len tak nevidí, iba ak na Slovensku týchto dní. Ale - nedotýkajte sa vedenia, ani toho padnutého na čokoľvek, to platí stále. Práve tak, ako metódy boľševikov.

Erik Tomáš: Im už naozaj ...!
Načo riešiť ceny energií, poďme zase testovať! - rozhorčuje sa na svojej stránke na sociálnej sieti Erik Tomáš. Čítať ďalej
19 | 10 | 2021 | Eka Balašková