Pellegrini vyškolil koalíciu: Vysmieva sa občanom, nekoná a predkladá nepodstatné zákony
19 | 10 | 2021 I Ján Papuga

Strana Hlas - SD sa na dnešnej tlačovej konferencii vyjadrila k začiatku októbrovej schôdze Národnej rady Slovenskej republiky. Tá sa začne dnes o 13.00 hod.


Peter Pellegrini, predseda strany, poukázal na to, aké priority má súčasná nekompetentná koalícia. Napriek stupňujúcim sa problémom ľudí na Slovensku sa nepripravujú žiadne zákony, ktoré by súčasný stav zlepšovali. Vláda sa naďalej, podľa neho, zaoberá sama sebou a slúži zahraničiu.

Vláda je neschopná! Ľudia sa búria a chystajú sa ostré protesty- PREHĽAD
Nie je dňa, kedy súčasná koalícia nevykoná niečo, čím poštve proti sebe veľkú časť občanov. Napriek mnohým snahám vláda na protesty nereaguje, drží sa na svojich pozíciách a predstiera, že sa nič nedeje. Keďže v rukách občanov zostalo jedine... Čítať ďalej
08 | 10 | 2021 | Ján Papuga


Vláda dlhodobo ignoruje situáciu občanov

Namiesto reálnej pomoci ľudí si cestujú po zahraničí, kde sa frázovite vyjadrujú o tom, ako by to mali byť. No reálne riešenia neprinášajú. Pritom ceny tovarov i energií rastú, inflácia stúpa, opatrenia sa sprísňujú, a to všetko sa neprejaví len na domácnostiach, ale aj v kapitálotvornom priemysle a doprave. Navyše stúpa počet hospitalizovaných na covid.
Slovensko je v krízovom stave

Slovensko je v krízovom stave. Ľudia podľa Hlasu neveria vláde a nevidia žiadnu nádej. Žiaľ, štát je stále v rukách ministra financií Matoviča, ktorý nevie prísť so zmysluplnými návrhmi. Neschopný Heger je iba slušnejšia verzia Matoviča, no je len jeho hovorcom a toleruje, že minister hospodárstva Sulík s Matovičom nerobia nič pre záchranu Slovenska. Sulík sa premáva v Dubaji a otvára pavilóny namiesto riešenia vážnej situácie. Podľa neho Sulík zlyhal na plnej čiare ako minister hospodárstva. A jediným Hegerovým riešením je papagájovanie o zodpovednosti opozície.

Koalícia sa vysmieva občanom, rieši druhoradé problémy

Pellegrini upozornil, že ani krízový štáb nezasadal veľmi dlho. A namiesto riešenia tejto situácie koalícia predkladá do parlamentu interrupcie, možnosť vyplatiť peniaze pre pani Zuzanu z očkovacej lotérie a zrušenie centov. Ani jeden návrh, ktorý by zmiernil katastrofu na Slovensku.

Vláda sa buchla po vrecku. Deti dostanú neuveriteľných 100 eur
Hoci vláda rozdáva milióny na očkovaciu lotériu či kupuje testovacie súpravy na covid 19, rodinám s deťmi prispeje na „prežitie“ epidémie „až“ 100 eur. Nazýva sa to finančná podpora štátu. Má zmierniť brutálne následky covidových opatrení, ktoré... Čítať ďalej
14 | 10 | 2021 | Ján Papuga


Hlas - SD bude suplovať úlohu koalície a predloží zákony, ktoré by pomohli bežným občanom. Navrhnú pandemickú OČR pre rodičov, čo musia zostať s deťmi doma. Ďalej dočasné zníženie DPH na energie na 5 %. Napokon navrhnú pomoc najslabším, seniorom, aby ich valorizácia dôchodkov bola aspoň vo výške 2 %. Predložia aj jednorazovú kompenzáciu pre slovenských seniorov. Poslanec Hlasu Erik Tomáš nechápe, prečo vláda má potrebu ignorovať potreby dôchodcov.

Ostro kritizovali aj to, že zdravotníci, ktorým sa na začiatku epidémie tlieskalo, nenavýšili platy. To potvrdil aj poslanec Richard Raši, bývalý minister zdravotníctva. Potom sa nečudovať, že nemocnice kolabujú. Nie pre zvýšený počet chorých. Ale preto, že z nich odchádza personál.

Cigániková a Gröhling chcú sexuálnu výchovu v školách
V rámci interview pre brainee.hnonline.sk sa poslankyňa NR SR za SAS Jana Bittó Cigániková vyjadrila o zavedení sexuálnej výchovy v školách. V súvislosti s tým rokuje s ministrom Branislavom Gröhlingom (SAS). Čítať ďalej
16 | 10 | 2021 | Ján Papuga


Koalícia ziape, keď ich opozícia nepodporí

Pellegrini nepredpokladá, že by ich návrhy prešli. Keď opozícia niečo nepodporí, je oheň na streche a dostávajú výzvy od koalície, aby spolupracovali. No ani tie najlepšie zákony zo strán koaličných hlasovacích automatov podporu nedostanú.

Strana Hlas - SD pripomenula, že stále čaká na podpisy od Smeru - SD na to, aby sa odvolala celá vláda. Smer však podpisy do dnešného dňa nedal, čo je nepochopiteľné. Najmä v súvislosti s tým, že boj opozície proti vláde je spoločný a mal by byť jednotný.