Vláda je neschopná! Ľudia sa búria a chystajú sa ostré protesty- PREHĽAD
08 | 10 | 2021 I Ján Papuga

Nie je dňa, kedy súčasná koalícia nevykoná niečo, čím poštve proti sebe veľkú časť občanov. Napriek mnohým snahám vláda na protesty nereaguje, drží sa na svojich pozíciách a predstiera, že sa nič nedeje. Keďže v rukách občanov zostalo jedine verejné, i keď neraz hlučné a ostré vyjadrenie nesúhlasu, na Slovensku sa chystajú viaceré zhromaždenia. Informujú o nich rôzne médiá a sociálne siete.


Dňa 17. októbra ohlásila veľký protest strana Smer - SD s podporou Slovenskej národnej strany. Pôjde o protivládnu demonštráciu v Rimavskej Sobote. 17. október je ustanovený ako Medzinárodný deň chudoby. Predpokladá sa vysoká účasť.

V Bratislave sa v rovnaký deň bude konať o 14. hodine na Hodžovom námestí protest proti zdražovaniu energií. O organizátoroch nie sú dostupné informácie.

Draxler chystá 1. októbra ďalší protest
29 | 09 | 2021 | Ján Papuga

Protivládne protesty v Deň boja za slobodu a demokraciu organizuje hnutie Republika

Na Šafárikovo námestie zvoláva protest Peter Marček, ktorý je členom hnutia Republika. Zhromaždenie sa nesie v hesle: ZA SLOVENSKO BEZ BLÁZNOV A MAFIE. Pozýva naň na sociálnej sieti aj predseda hnutia Republika Milan Uhrík: „Ideme do ulíc! 17. novembra v deň boja za slobodu. A dnes už aj v deň boja za Slovensko bez bláznov a bez mafie. Dôvody, pre ktoré je potrebné protestovať rozpisovať nejdem. Je ich už toľko, že skôr je problém nájsť dôvod, prečo neprotestovať. Takže, nesťažujme sa doma v obývačke, ale poďme spolu do ulíc. Minulý rok sa Bratislava pod masou protestujúcich otriasala v základoch. Tento rok musí vláda padnúť! Protest začne na Šafárikovom námestí v Bratislave. Tam, kde to kedysi celé začalo.“
Smer bude v protestoch pokračovať

V novembri zopakuje protest aj strana Smer - SD a s najväčšou pravdepodobnosťou zorganizujú zhromaždenia aj iné opozičné strany alebo občianski aktivisti, keďže ide o významný deň, ktorým si pripomíname Deň boja za slobodu a demokraciu. Tieto hodnoty súčasná koaličná zostava pošliapava už vyše roka.
Zvláštne správanie hnutia OĽaNO

Symbolický deň 17. november obsadilo lukratívne časti Bratislavy hnutie OĽaNO. Nie je známe, či chce zabrániť protivládnym demonštráciám, alebo chce usporiadať zhromaždenie na podporu vlády. Napriek tomu sa v tento deň konajú aj demonštrácie proti vláde, v ktorej má OĽaNO väčšinu.

Protestný „míting“ pred Kolíkovej ministerstvom. Transparenty „Stop súdnej mape“ či „Dosť bolo ignorácie“ hovorili za všetko
Ministerka spravodlivosti Mária Kolíková sa rozhodla pre reformu v súdnictve. Jej navrhovaná nová súdna mapa však vyvolal silnú búrku nevôle nielen medzi samotnými sudcami, ale aj medzi zamestnancami súdov, ktorí sa rozhodli mať priamo pred... Čítať ďalej
07 | 10 | 2021 | Jozef Uhlarik