Lavína nenávisti za Tarabov status. Ale koalícia hádže ľudí ku dnu!
19 | 10 | 2021 I Ján Papuga

Poslanec NRSR Tomáš Taraba na svojom profile na sociálnej sieti uviedol: „Vieme, že na Slovensku máme novú top modelku.“ Reagoval tak na fotografiu prezidentkinej dcéry, ktorá predvádzala na módnej prehliadke. Prišla ju podporiť aj Zuzana Čaputová. Práve počas Svetového dňa boja proti chudobe, 17. 10. 2021.


Za zverejnenú fotku sa nemá čo prezidentkina dcéra hanbiť. Vyzerá tam vkusne a domnievam sa, že má črty modelky. Možno aj top modelky. Pokojne môže byť úspešná ako jej mama. A preto je  jasné, že médiá, politici, ale aj bežní ľudia budú venovať pozornosť aj prezidentkinej rodine. A podrobia ju kritike či obdivu. Deje sa to v celom svete. Dokonca zneužívanie rodiny v politickom boji je normou, ktorú si presadilo súčasné ľudstvo. A médiá. Len si spomeňme, ako zničil takýto nátlak anglickú princeznú Dianu a jej synov. A neskončil sa ani po tom, čo sa rozlúčila s kráľovskou rodinou.

Keby sme chceli takéto praktiky obmedziť, ihneď by sme čelili obvineniu z porušovania slobody slova.

Priama demokracia - vôľa národa
Na aktuálnej schôdzi Národnej rady Slovenskej republiky sa konajú rozpravy o tzv. hodnotových témach, ktoré sú už pravidelnou témou slovenského parlamentu. Z tých najvýraznejších by som spomenul práva pre homosexuálov a zákaz nedeľného... Čítať ďalej
07 | 10 | 2021 | Ján Papuga


Koalícia kričí o neslušnosti

Taraba dozaista nemal chuť chváliť prezidentkinu dcéru, keď sa zamyslíme nad jeho vzťahom k prezidentke. Avšak čo mienil svojím komentárom, to si môžeme len a len domýšľať. Nie jednoznačne písať, že tým povedal to a to. Ako to spravili známe médiá. Možno sa iba zachoval ako bežný človek, čo vidí zaujímavosť, rozšíri ju a komentuje.

Videl som oveľa nechutnejšie vety k známym osobnostiam i k ich rodinám. Obzvlášť to schytávajú umelci, neraz aj ich neplnoleté deti. A niekedy sa proti krivým slovám nedá ani brániť.
Status poslanca nie je dôvodom na aktivizovanie polície

Status opozičného poslanca nie je dôvodom, aby sa zrazu aktivizovala polícia. Práve tá, čo zľahka prehliada závažné prešľapy koaličných poslancov, vlády a ich dosadencov. A tie sú naozaj „politickým dnom“. Polícia málokedy zasahuje aj pri horších vyjadreniach na politikov.

A už vôbec sa k Tarabovmu statusu nemá čo vyjadrovať koalícia. Tá spôsobila, že ľudia zo zúfalstva na všetko reagujú negatívne a sú plní nenávisti. To je dôsledkom koaličného pôsobenia, ktoré ponúklo tie najhrubšie vzorce správania. Sami sa nenávistne a odporne správajú a nielen k politickým oponentom, ale aj k občanom.

Prezidentka mimoriadne rázna

Pani prezidentka neočakávane negatívne a rázne reagovala na poslanca Tarabu na sociálnej sieti. Dokonca použila expresívne slová. Veľmi by som si želal, aby bola rovnako rázna pri nespočetných deviáciách koalície. Zažívala kedysi vysokú dôveru, jej slová sa dychtivo vnímali, teda mala nekonečné možnosti, ako krotiť túto vládu deštrukcie.
Útlocitní poradcovia?

Ľudsky ju plne chápem. Ide o rodinu. Len netuším, čo ona v tom výroku poslanca Tarabu  videla. Respektíve jej poradcovia, ktorí ju už neraz dostali do nepríjemných situácií.

Ale Zuzana Čaputová by sa mala zmieriť s tým, že jej rodina sa stala verejnou záležitosťou po zvolení do funkcie hlavy štátu. Ako je verejná každá iná rodina svetových hláv štátov. Keď sa do nej neoprie opozícia, oprú sa o ňu a o jej rodinu stovky ďalších ľudí.

Dezoláti sa budú trestať! Kto rozhodne, čo je pravda?
16 | 10 | 2021 | Ján Papuga


A opäť cez sociálne siete

Prezidentka to mohla vziať s nadhľadom. Ako vynikajúcu reklamu na to, že jej dcéra je úspešná modelka. No do opozície, ktorej ani dobré návrhy v prospech občanov neprechádzajú, sa kope lepšie. Nemajú sa ako brániť. Ale Čaputová má aj inú možnosť. Nech si pozve opozičného poslanca Tarabu do Prezidentského paláca a nech si to s ním osobne vybaví. Možno by mohli spolu predložiť zákon o zákaze komentovania rodín osobností Slovenska.

Vládnutie cez sociálnu sieť je nebezpečná norma. Ten, kto nemá FB, si isto pomyslí, že Taraba spáchal všetkých sedem smrteľných hriechov v jednom statuse. Tak, ako sa o tom v priebehu hodiny básni v mainstreame.

Zveličený Tarabov status oživí titulky po senzácii túžiacich médií

Nič nezľahčujem. Ale trochu nepredvídavý status opozičného poslanca je minimum oproti tomu, čo tu spáchala táto koalícia. Nepredvídavý preto, lebo je jasné, že sa z tej jedinej vety spravia nafúknuté články plné klamstva, nenávisti a „hecovania ľudí“. A to všetko s tichou podporou prezidentky Čaputovej. Verejnej osoby číslo jeden.

Najviac ma však desí tá aktivita polície, pre ktorú je status opozičného poslanca dôvodom  konania a pranierovania verejného činiteľa. Neviem, čo by sa stalo, keby bol býval napísal, že prezidentkina dcéra mala nevkusné šaty...

Premotivovaný diktátor Hamran chce tvrdo zasahovať proti protestujúcim občanom. Uhrík sa k tomu rázne vyjadril
Poverený policajný prezident Štefan Hamran sa už v niekoľkých rozhovoroch vyjadril, že sa polícia už nebude na protestoch iba prizerať. Tento neobyčajne premotivovaný a uzurpátorský funkcionár plánuje tvrdé zásahy proti občanom. Na tieto jeho... Čítať ďalej
17 | 10 | 2021 | Ján Papuga