Sputnik, Sinovac a ďalšie vakcíny - koľko "vedľajších účinkov" je na Východe? (Willi Huber)
18 | 10 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Komentár Williho Hubera (Report24)


Na nemeckých sociálnych sieťach sa stáva čoraz populárnejší "hashtag" #ploetzlichuntunerwartet („náhleneočakávané“). Zdá sa, ako by ľudia všade na svete zrazu trpeli srdcovými chorobami a ani nástup agresívnej rakoviny nie je ničím výnimočným. Väčšina takýchto správ sa ale objavuje najmä v súvislosti so Západom. A čo Východ...?



Záhadné a neočakávané úmrtia

V rozhovore s človekom, ktorý sa často stretáva s ľuďmi z Východu pracujúcimi na Západe, ma zaujímalo, či aj na Východe nedochádza k náhlym a neočakávaným úmrtiam. Západné médiá sú plné oznámení o úmrtiach napríklad mladých športovcov a celebrít. Vzniká tak pozoruhodný obraz: Veľa ľudí vo veku 40 až 50 rokov, dokonca aj mladších, zomiera neočakávane a za záhadných okolností.

Známy bloger, novinár venujúci sa vedeckým témam, Peter F. Mayera (tkp.at) nedávno napísal: Celosvetovo existuje nadmerná úmrtnosť po prvej dávke a po posilňovacej vakcíne proti COVIDu.

Alarmujúca štúdia: Zarážajúco vysoká úmrtnosť na COVID medzi neúplne zaočkovanými ( Thorsten Wiethölter)
Komentár Thorstena Wiethöltera (Wochenblick) Čítať ďalej
03 | 10 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Očkovanie na Východe je iné

Na celom svete? Pozeráme sa najmä na západnú pologuľu. Je to prirodzené, pretože jazyková bariéra voči ruštine či dokonca čínštine je veľká. Je pravda, že od Číny nemožno očakávať, že v prípade náhlych a neočakávaných úmrtí uniknú na verejnosť takéto informácie. O kontrolu verejnej mienky sa snaží aj Nemecko a ďalšie západné krajiny. Pokiaľ ide o Rusov a krajiny bývalého Sovietskeho zväzu či rôzne slovanské národy, „v móde“ sú tu iné vakcíny než na Západe.

Očkovacia propaganda naberá čoraz absurdnejšiu podobu (Birgit Pühringerová)
Komentár Birgit Pühringerová (Wochenblick) Čítať ďalej
06 | 10 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Sputnik V a CoronaVac

Na webe „Gelbe Liste“ („Žltý zoznam") je prehľad vakcín používaných vo svete. Patrí medzi ne aj vakcína Sputnik V, na ktorú sa spolieha nielen Rusko a jeho spojenci, ale aj vakcína CoronaVac od spoločnosti Sinovac. Tá pochádza z Číny. Oboma už zaočkovali milióny ľudí.
Sputnik V: 0,0027 percenta závažných vedľajších účinkov

Sputnik V sa používa v 70 krajinách. Je v princípe podobná vakcíne spoločnosti AstraZeneca. K dispozícii je rozsiahla štúdia Lancet o vedľajších účinkoch Sputniku. Najčastejšie hlásené vedľajšie účinky sú stav podobný chrípke, bolesť v mieste vpichu a slabosť, bolesť svalov a horúčka. Nežiaduce vedľajšie účinky sa zaznamenali u viac ako 50 percent očkovaných.

Zo sľubov "očkovacieho guru" Ugura Sahina z Biontechu nič nezostalo (Willi Huber)
Komentár Williho Hubera (Report 24) Čítať ďalej
06 | 10 | 2021 | Ingrid Vrabcová


Podľa meduza.io je to stále menej prípadov ako pri mRNA vakcínach. Stránka tvrdí, že v súvislosti s očkovaním so Sputnikom sa nevyskytli žiadne závažné vedľajšie účinky. Počet vedľajších účinkov v štúdii v Argentíne so 7 miliónmi očkovaných ľudí by podľa tamojšieho ministerstva zdravotníctva bol 0,5 percenta miernych vedľajších účinkov. Závažné vedľajšie účinky by sa vyskytli v 0,0027 percente prípadov.
Sinovac: 5 zo 168 400 očkovaných so závažnými vedľajšími účinkami

Sinovac je schválený v 13 krajinách, ale dostupný je pre viac ako miliardu ľudí. Uvádza sa 66-percentná účinnosť proti symptomatickému ochoreniu, 88-percentná proti nevyhnutnej hospitalizácii, 90-percentná proti nevyhnutnej intenzívnej liečbe a 86-percentná proti fatálnemu priebehu.

Farmafirma to myslí vážne: Buď ovca a nechaj sa zaočkovať! ( Edith Brötznerová)
Komentár Edith Brötznerovej (Report24) Čítať ďalej
13 | 10 | 2021 | Ingrid Vrabcová


Môžeme tomu veriť, ale aj nemusíme. Napríklad v Singapure bolo hlásených pomerne málo vedľajších účinkov. Do konca augusta bolo podaných 168 400 dávok a 90 ľudí malo vedľajšie účinky, z toho 5 závažné. Išlo v oveľa menšom počte o vedľajšie účinky známe aj zo západných vakcín: ochrnutie tváre, alergická nadmerná reakcia a závraty.
Čísla sú sľubné, ale sú aj pravdivé?

Prvotný odhad môže byť nesprávny. Mnohí ľudia na Východe môžu totiž oveľa viac ignorovať závažné vedľajšie účinky. Ak sa lepšie pozrieme na rusky hovoriace krajiny, narazíme napríklad na prípad 19-ročného mladíka v ukrajinskom meste Bucha. Proti COVIDu však dostal vakcínu konzorcia Pfizer/Biontech a deň po očkovaní 14. septembra zomrel na kardiopulmonálne zlyhanie, pľúcny edém a zlyhanie srdca.

Obrovská masová demonštrácia proti vládnym opatreniam vo Viedni. Vláda nasadila množstvo policajtov (VIDEO, FOTOGRAFIE)
Vo Viedni sa zišlo množstvo ľudí, aby demonštrovali za slobodu a proti šialeným vládnym koronovým opatreniam, informuje Wochenblick. Čítať ďalej
04 | 10 | 2021 | Ingrid Vrabcová


V auguste zomreli v ruskom Krasnodare traja ľudia po prvej dávke vakcíny proti COVIDu-19. Mali závažné predchádzajúce ochorenia. Boli to dialyzovaní pacienti a údajne mali aj COVID-19. Žiaľ, neuvádza sa, akou vakcínou boli očkovaní.

V Petrohrade zomrelo v júli niekoľko ľudí po druhom očkovaní. Všetci očkovaní mali v minulosti vážne ochorenia srdca alebo rakovinu. Riaditeľ Národného centra epidemiológie a mikrobiológie Gamaleya Alexander Günzburg 10. septembra pre tlačovú agentúru TASS uviedol, že po očkovaní vakcínou Sputnik V sa vo svete zatiaľ nevyskytlo žiadne úmrtie.

Falošné kúzlo očkovania: Ochrana po očkovaní môže klesnúť už po 7 až 8 týždňoch!
Ešte vo februári 2021 sa spoločnosť Pfizer/Biontech snažila v štúdiách dokázať, že vakcína proti koronavírusu účinne chráni pred nakazením. Nové štúdie, ale aj realita zatiaľ ukazujú, že to tak nie je. Aj očkovaní ľudia majú podobne vysokú vírusovú... Čítať ďalej
09 | 10 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Sputnik V a CoronaVac však EMA zatiaľ neschválila

Spomínané vakcíny Sputnik V a CoronaVac však Európska lieková agentúra (EMA) zatiaľ neschválila. Či je to z medicínskych, alebo politických dôvodov, nevieme. Každý sa nakoniec musí sám rozhodnúť, či očkovanie proti COVIDu-19 považuje za užitočné. K dispozícii je dostatok štatistík, aj pokiaľ ide o riziká, dodáva Willi Huber.

A je to vonku! Budeme mať „očkovaciu abonentku“? Šéf BionTechu chce očkovanie každý rok
09 | 10 | 2021 | Ingrid Vrabcová