Kajúcnik, bývalý sudca Sklenka - takto sa to robí, vy amatéri!
18 | 10 | 2021 I Eka Balašková

Meno sudcu Vladimíra Sklenku si mnohí pamätáme z Kočnerovej Threemy. Bol jedným z tých trinástich ľudí z prostredia justície, ktorí boli pred cca poldruha rokom zadržaní v akcii Búrka. Sklenka sa však rozhodol spolupracovať, čo sa mu podľa portálu Pluska celkom oplatilo.



Hmla robila Búrku

Vyšetrovací tím Hmla 11. marca 2020 zasahoval po celom Slovensku. Prebiehala totiž akcia Búrka, v rámci ktorej zatýkal ľudí z oblasti justície. Najviac rezonovali mená, ako Monika Jankovská, ale aj sudkýň  Denisy Cvikovej, Andrei Haitovej, Zuzany Maruniakovej či Miriam Repákovej. V Nitre sa na výsluchoch ocitli viacerí sudcovia.
Vďaka spolupráci svedok

Všetkých obvinených spájali dve mená. Jedným je Marián Kočner. V jeho mobilnej aplikácii Threema sa spomínal aj ďalší sudca - Vladimír Sklenka. Ten však od začiatku spolupracoval s OČTK. Vďaka výpovediam v kauzách Búrka a Víchrica sa z možného obvineného stal svedok.
Ako to vyzerá s ostatnými obvinenými?

O Monike Jankovskej sme písali aj my. Vo vyšetrovacej väzbe strávila 15 mesiacov, jej psychický stav je veľmi zlý a nie je spôsobilá vypovedať.

M. Jankovská - psychiatrické diagnózy ju spravili nespôsobilou
O Bývalej štátnej tajomníčke Ministerstva spravodlivosti Monike Jankovskej (50) sa napísalo množstvo informácii. Šokujúca bola informácia o pokuse o samovraždu. Pluska má k dispozícii niekoľko znaleckých posudkov o jej zdraví. Čítať ďalej
12 | 10 | 2021 | Eka Balašková


Za zmienku stojí aj sudkyňa M. Repáková, ktorá čelí obvineniu zo zneužitia právomoci verejného činiteľa. Podľa informácií Plusky je blízko dohody o vine a treste. Stíhaná na slobode je i Denisa Cviková. Tá bola z väzby prepustená v októbri 2020 a obnovené obvinenie má sudca Richard Molnár.
Aj úplatok aj podnikanie

Sudca Sklenka sa priznal k prijatiu úplatku vo výške 170 tisíc eur od Mariána Kočnera. Vzdal sa aj sudcovského talára, no zle rozhodne neobišiel - Jeho firma IURISCOLORI má podľa tvrdenia Plusky v predmetoch podnikania takmer do bodky tie isté činnosti ako spoločnosť jeho manželky Dáše. Tá mala podľa Finstatu najvyššie tržby v histórii. Podľa Plusky v rokoch 2016 až 2018 mala tržby dokopy približne 200-tisíc eur. Keď Sklenka začal spolupracovať s políciou, to už bolo viac ako 184-tisíc eur.
Legalizácia príjmov cez manželku

Existuje pritom vážne podozrenie, že bývalý sudca cez manželkinu firmu legalizoval úplatky od Kočnera. „Bavili sme sa, že v septembri vieme dať na firmu manželky objednávku? Vieme? 11 (tisíc, pozn. redakcie)?“ Kočner mu odpovedal: „Samozrejme, že vieme. Tak ako sme sľúbili. Čiže tých 11 chceš cez fa?“ Ako to v tom čase komentovala Špeciálna prokuratúra? Nijako - vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie sa k veci nechceli vyjadrovať.

Trefné a vtipné obrázky o politikoch! Pani Čaputová to schytala!
Na sociálnej sieti Instagram aktuálne valcujú vtipné upravené fotky politikov so zábavnými komentármi! Čítať ďalej
18 | 10 | 2021 | Denis Merva

Podnikajú aj v Česku

Manželom Sklenkovcom to evidentne nijako neublížilo. Pani Sklenková si na prelome rokov 2019 a 2020 v Česku založila dve firmy. V jednej z nich je pán bývalý sudca konateľom. Autor článku sa obrátil na Úrad špeciálnej prokuratúry. Zaujímalo ich, či má ex sudca Sklenka stále odložené obvinenie, či mu bola zadržaná hotovosť, prípadne zaistený majetok vo výške sumy, ktorú nadobudol z úplatkov a či ministerstvo nepovažuje celý proces za príliš zdĺhavý, nakoľko prakticky všetci obvinení sú stíhaní na slobode, ale k návrhom na obžalobu stále neprichádza. Odpoveď na otázky stále nedostali.