Štubniak sa pýta. A opäť veľmi nepríjemne.
17 | 10 | 2021 I Eka Balašková
Na presné údery Juraja Štubniaka sme si už v dobrom zvykli. Hovorí nám totiž z duše. Nebolo tomu inak ani dnes. Tentokrát sa nám p. Štubniak prihovoril s ďalšou sériou otázok na premiéra.
Hovorca Igora Hrozného.

Štubniak sa pýta, či "to budú pri každom spoločnom moste takéto tanečky? Alebo teda platí to pre každého nášho suseda?" Navyše v Esztergome to bolo "pod handrou, ktorá mala znázorňovať našu zástavu." Heger sa aj podľa Štubniaka mal postaviť pod symbol našej štátnosti a rečniť tam. Nie pod vlajku iného štátu. Viete si predstaviť, že by sme pri príležitosti maďarskej štátnej návštevy vyvesili trebárs taliansku (podobnú) vlajku?  Dobrou správou však je, že maďarský parlament stiahol sporné vyhlásenie o skupovaní pôdy na Slovensku. Zdá sa, že pre samotného Orbána je hlas slovenskej opozície dôležitejší a silnejší, ako hlas Hegerovej bábkovlády. Maďarský premiér je podľa Štubniaka, narozdiel od tých našich pajácov, dobrý štátnik. Nabudúce určite zvolí iný spôsob, ako sa nevzdať svojho zámeru s pôdou. Čo bude robiť premiér a celá naša srandovná vláda, aby sme sa do budúcnosti takémuto nebezpečiu vyhli?

Heger je ako šašek. Kam ho postavia, tam stojí. No a čo, že pod zlou vlajkou...
Ponížili nás ako už dávno nikto. A náš PÁN premiér sa iba priblblo usmieval, že to sa stáva! Čo by asi povedali Maďari, keby sme namiesto ich vlajky vyvesili pri oficiálnej návšteve taliansku? Však aj na nej sú pruhy rovnakej farby ako majú... Čítať ďalej
12 | 10 | 2021 | Jozef Uhlarik

Dílerku kokaínu potrebujeme, musí padnúť Kažimír!

Guvernéra NBS obvinili, že bol kuriérom úplatku v hodnote 50 tisíc eur. Bol "kuriérom", nie korupčníkom. Len aby sa nezabudlo - Kažimír pred dvoma rokmi "priklepol" nemalé peniaze Progresívnemu Slovensku. Štubniak konštatuje: "On nebol odkázaný na to, aby niekomu robil kuriéra. On šiel v iných finančných tokoch." Obvinenie je postavené na výpovedi jedného "kajúcnika", čo je aj v rozvojových krajinách málo... V "kauze Kažimír" sa musela prejaviť aj bábkoherečka, ale aj módna ikona. Aj niektorými médiami už prebehlo, že miesto guvernéra NBS má byť uvoľnené pre Ivana Mikloša. Lebo len on vie, kam sa "stratili" peniaze z privatizácie strategických podnikov.
Hoax s MOVIRom

Štubniak si neberie servítku pred ústa ani pri urazenom Naďovi, ktorý podal na Mazureka a Kotlebu trestné oznámenie za šírenie poplašnej správy. Minister prehlásil, že nič, o čom hovoria vo svojich videách títo dvaja nie je pravda. No keď to povedal on, tak sme povinní tomu veriť. Systém má zabezpečiť, aby sa ľudia nedostali niekde, kde prebiehajú vojenské cvičenia. Ďalším cieľom je vytvorenie mobilného monitorovacieho systému pre ochranu izolovaných a rizikových skupín obyvateľstva pred šírením vírusových ochorení. Tiež ale na "ochranu obyvateľstva pred izolovanou skupinou identifikovanou, ako zdroj rizika. Tento fakt už minister spomenúť zabudol. O využití (alebo zneužití?) takéhoto systému budú rozhodovať politici. A skúsenosti z ostatných dvoch rokov hovoria jasnou rečou. Bizarné na tom je, že na riziká tohto "projektu upozorňujú práve Mazurek a Kotleba. Tých kaviarňou a mainstreamom označovaných za fašistov. Veď my sa deň čo deň vzdávame stále viac práv. Kedy príde deň, že nám žiadne právo nezostane? Info o MOVIRe zmizlo aj zo stránky Ministerstva obrany. Duch transparentnosti strany OĽaNO? Možno je to spôsob, ako uliať 3,6 mil. eur.

M. Kotleba reaguje na trestné oznámenie Naďa (VIDEO)
V piatok M. Kotleba (ĽS NS) natočil video o sledovacom systéme MOVIR, ktorý má realizovať slovenská armáda v spolupráci s TU v Košiciach. Jeho cieľom má byť vytvorenie systému na monitorovanie a izoláciu rôznych skupín obyvateľstva v rámci... Čítať ďalej
11 | 10 | 2021 | Eka Balašková

Po cestách v mestách "krokom"

O znížení rýchlosti v obytných zónach sme písali už aj my. Aby to bolo priechodné, EP argumentuje ekológiou. Štubniakovi ako technikovi neušlo, že spaľovací motor pri vyšších otáčkach do ovzdušia vypúšťa menej emisií. "Eurokreténom to asi nikto nevysvetlil", konštatuje Štubniak. Druhým paradoxom je, že elektromobily majú povolenú vyššiu rýchlosť, ako tie spaľovacie, no ich spotreba rastie s rýchlosťou vozidla. Rýchla jazda elektromobilu tak okrem znižovania dojazdu, zvyšovania emisií aj siaha hlbšie do vrecka majiteľovi takéhoto auta. Čo si o tom myslia náš premiér a minister dopravy by zaujímalo nie len autora videa.
Matovič chce dohliadať na ekonomické dôsledky klimatickej krízy?

Nuž  - spravil sa cap záhradníkom. Vstúpil totiž do koalície ministrov financií pre klimatické opatrenia. Táto koalícia vznikla v r. 2019 na platforme Svetovej banky. Aký je Štubniakov komentár? "Zistili, že strašenie vymyslenou pandémiou už zaberá len na mentálne zaostalých. Potrebujú preto strašiť niečím iným, tak otvorili túto staronovú agendu. Poteší sa možno aj Gréta a s ňou my všetci." Ako sa na to pozerá náš predseda vlády?

Na rade je kultúra

Demontáž slovenskej ekonomiky máme pomaličky takmer úspešne za sebou. Na ceste podobným smerom je už aj zdravotníctvo. Prečo sa ale začína demontáž už aj tak úbohej slovenskej kultúry? O novom mediálnom zákone ste mohli čítať aj na našich stránkach. Možno máte radšej tú zahraničnú produkciu, ale všetko začína drobnosťami a salámová metóda funguje aj tu. Hudobní redaktori súkromných rádií púšťajú hudbu "z dvoch CDčiek", ako bývalý tvorca slovenskej hudby si Štubniak myslí, že slovenská hudba by mala byť chránená. Ako príklad uvádza Francúzsko, kde sú percentá podstatne vyššie. Vláde však podľa Štubniaka nejde o slovenskú hudbu v rádiách, ale o menej slovákov na Slovensku.

Ministerka Milanová sa definitívne zhovädila. Matovič zasiahol, ona stiahla zákon aj chvost
15 | 10 | 2021 | TASR