Rodičia pozor! TOTO by ste mali vedieť než dáte zaočkovať svoje dieťa proti COVID-u
17 | 10 | 2021 I Jozef Uhlarik

Slovensko je jednou z mála krajín kde sa neustupuje od očkovania detí proti COVID-19. Zahraniční odborníci a lekári síce neodporúčajú očkovanie detí od 5 do 12 rokov, naši „odborníci“ si ale neoblomne idú za svojim.


Očkovanie detí do 12 rokov proti koronavírusu je téma, ktorú teraz okrem odborníkov riešia i samotní rodičia. No a keďže u nás je očkovanie takýchto detí povolené, je dôležité aby rodičia vedeli čo a ako. Ako informuje portál 1.pluska.sk, Národný ústav detských chorôb (NÚDCH) je jedným z troch pracovísk pre očkovanie vysoko rizikových detí vo veku od 5 do 11 rokov proti ochoreniu COVID-19.
Stav očkovaného dieťaťa musí posúdiť lekár - špecialista, u ktorého je liečené

Základom zaočkovania dieťaťa do 12 rokov proti koronavírusu je to, že musí byť nielen vysokorizikové, ale jeho stav musí posúdiť lekár - špecialista, u ktorého je liečené, a ktorý očkovanie indikuje. Hovorkyňa ústavu Dana Kamenická poukázala na to, že o samotné očkovanie môžu požiadať rodičia alebo zákonní zástupcovia vysokorizikových detí prostredníctvom žiadosti o očkovanie dieťaťa proti ochoreniu COVID-19, ktorá je zverejnená na stránke Ministerstva zdravotníctva.

K očkovaniu sa musí vyjadriť aj všeobecný lekár pre deti a dorast, ktorý má dieťa v starostlivosti. „Rodič následne prihlási dieťa na očkovanie prostredníctvom webovej stránky www.korona.gov.sk, kde bude dieťaťu pridelený termín očkovania,“ uviedla Kamenická.

Ohrozil najmenších! EMA nepovolila očkovanie detí pod 12 rokov, Lengvarský ho aj tak spustil
09 | 09 | 2021 | Peter Sulek


„Pred samotným očkovaním bude dieťa vyšetrené, aby sa vylúčilo napríklad akútne ochorenie alebo iná prekážka očkovania. Po splnení všetkých kritérií v súlade s usmernením rezortu zdravotníctva bude dieťa zaočkované pod odborným dohľadom špecialistov NÚDCH,“ vysvetlila Kamenická a dodala, že očkovanie v národnom ústave plánujú realizovať flexibilne podľa záujmu zo strany rodičov.

Očkovanie sa týka detí s neurovývinovými ochoreniami, chronickými pľúcnymi ochoreniami, závažnými poruchami imunity, onkologickým ochorením, chronickým srdcovým zlyhávaním, vážnou formou anémie a inými ochoreniami po zvážení lekára špecialistu.

Neuveriteľné: Keď EMA Sputnik neodporučila, nechceli sme ho. Očkovanie detí neodporúča tiež, no nám je to jedno!
Očkovanie detí od 5 do 11 rokov na Slovensku vyvolalo nielen doslova búrku diskusií, ale aj nevôle. Proti sa postavili nielen doslova množstvá rodičov, ale stále viac sa proti rozhodnutiu ministra Lengvarského stavajú i členovia a zástupcovia... Čítať ďalej
10 | 09 | 2021 | Jozef Uhlarik