Darina Mosná Život-NS : Pán Krajniak, Slováci majú väčšiu pamäť ako disketa! (VIDEO)
17 | 10 | 2021 I Eka Balašková

V roku 2015 sa poslancom a občanom prihovoril s radikálne znejúcimi sľubmi poslanec Milan Krajniak. Ubehlo šesť rokov a z Krajniaka sa stal minister.  Dnes, keď sa tak veľa hovorí o cenách energie je video Dariny Mosnej (Život - národná strana), ktorým nám toto vystúpenie p. Krajniaka pripomína, výsostne aktuálne.


Krajniak na úvod svojho vystúpenia teatrálne upútal pozornosť kolegov poslancov, keďže stoličky rezervované pre ministrov boli prázdne.
Pred poslancov v kabáte

Svoj netradičný odev ospravedlnil tým, že síce je to nepatričné, ale rovnako nepatričné sú aj ceny energií na Slovensku. Nuž dnes by sa tam asi mal postaviť v nejakom "super termo izolačnom" neviem čom pre polárnikov. Demonštroval tak, z čoho sa skladajú ceny elektriny. "Viete, z čoho sa skladajú?" pýta sa: "Cena elektriny a plynu je maximálne to tielko, čo mám na sebe." Ďalej sa pýta, či vedia, čo je košeľa, ktorú na sebe má a vzápätí si odpovedá: "Je to ten poplatok za rúrky a káble. Ale ja mám na sebe ešte aj sako a kabát!" ukazuje teatrálne. Vzápätí vysvetľuje, že "to sú tie poplatky."
Nie banky, vážení.

Podľa Krajniaka nie banky nás najviac "ožobračujú" na poplatkoch. Jeho kabát, to sú zisky finančných skupín a oligarchov, ktoré platíme v poplatkoch za elektrinu. Vlastne platili sme v roku 2015, lebo dnes nám to pán Krajniak už tak vehementne, vlastne vôbec, nepripomína. Primeraný zisk za to, aby sa elektrina dostala k nám, do domácnosti, bol v r. 2015 v "slušných krajinách" štyri percentá. Na Slovensku je to 10-12 percent.



 
Distribúcia plynu ešte drahšia

SPP si za rok 2015 vzal od užívateľov 27percent z ceny, ktorú za plyn platíme. To možno prirovnať ku kolónii v Burkine Faso.
Čo je teda to sako?

...pýta sa Krajniak, prirovnávajúc svoj odev k cenám. "To sú tí kamoši Smeru." konštatuje a menuje konkrétne "veľkomožného pána" župana Chudíka, aby vzápätí vysvetlil, kto to je. "On popri dvadsaťročnom županstve stihol postaviť dve solárne elektrárne." Pripomína tiež, že týmto dvom elektrárňam bolo p. Holienčikom, vtedajším riaditeľom Úradu na reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO) pridelených 11 miliónov eur. A tu sa ešte aj tej diskete natíska otázka. Čo s tým vláda, ktorej členom je takmer dva roky aj horlivec Krajniak, za ten čas urobila?

Blaha zvoláva do ulíc: Angličania mali kráľa - volal sa Ján Bezzemok, my máme šaša - Igor Bezmozog
Strana Smer-SD pozýva na dnešný míting do Rimavskej Soboty ľudí z celého Slovenska, no tí sa budú cítiť ako v rozprávke Pyšná princezná. Je na ňom totiž z nariadenia hlavného hygienika Jána Mikasa zakázané – spievať. Takéto niečo totiž doteraz u... Čítať ďalej
17 | 10 | 2021 | Jozef Uhlarik

Nech ho roztrhne z tých peňazí!

Horlil ďalej vtedy ešte poslanec Krajniak pri zmienke, že každý mesiac županovi Chudíkovi občania platia 70 tisíc eur. "A my sa tvárime, páni poslanci a členovia vlády, že sa nič nedeje." A vzápätí sa pýta: "Čo sme vo feudalizme, kde každý občan platil desiatok svojmu zemepánovi a ešte aj manželku mu ponúkol, keď sa ženil?"
Chudík to stíha

Nie je on náhodou dvadsať rokov županom a popritom ešte stíha stavať solárne elektrárne? To sme v akej krajine? Rozčuľoval sa svojho času  Krajniak.
Ponúkol aj riešenia

Sľúbil, že akonáhle pôjde táto vláda veľkokapitálu a oligarchov tam, kam patrí: "Zbavíme vás týchto poplatkov a dajte si o 30 percent dole z cien energii. To je spravodlivá cena energií, ktorú by ste mali platiť." Takže ako prvé zrušia zisky, sľubuje a zhadzuje kabát. Vzápätí sa zbavuje "pánov Chudíkov" a zhadzuje sako. "Lebo pán Fico a Holienčik nám tvrdia, že nikde sa nemajú tak dobre, ako my. Iba v celej Európe." ironizuje Krajniak. Vzápätí porovnáva ceny na Slovensku s cenami v okolitých štátoch.

Prečo sa musí Zurian ukrývať? Lebo bol žiakom a priateľom generála Lučanského!
16 | 10 | 2021 | Aneta Leitmanová

Krádež "jak hovado"

Podľa dnes už ministra Krajniaka mali mať vrátené ceny "nie za rok 2016, vrátime vám peniaze aj za rok 2006!" No neviem komu, ale dobre si pozrite svoje faktúry, možno... no dobre, nemiestny pokus o vtip. Poslanec Krajniak však dodáva: "Veď to je zlodejina, krádež, jak hovado! Nebudeme sa na to pozerať!" Na znak toho, ako nás už desať rokov táto vláda oligarchov v roku 2015 škrtila, si poslanec Krajniak dal dole kravatu - aby sa nám dýchalo ešte lepšie.
Kto nám teda "kradne identitu" dnes?

Lebo v roku 2015 to bola údajne Ficova ultra pravicová vláda, ktorá si myslela, že sme vo feudalizme. Poslanec Krajniak sa chcel biť za naše sociálne práva, lebo "To je naša úloha. Platíte si nás za to, že tu nebudeme tuto ticho počúvať nejaké reči vládnej koalície, ale že si pekne z duše povieme, ako to je!" a nasleduje plamenný prejav o tom, ako vtedajšia vláda cez oligarchov okráda občanov. Na záver vystúpenia ešte ako poslanec  posmeľoval: "Slováci a Slovenky, nebojte sa! Sociálna spravodlivosť na Slovensku zvíťazí!" Zabudol však povedať, že nie v časoch vlády, v ktorej bude on minister.

Deťom chýba pohyb, vitamíny a prirodzená imunita, zhodujú sa lekári v tom, prečo je veľa detí chorých
Problémom súčasných detí je aj to, že majú oslabenú imunitu a sú preto náchylnejšie na najrozličnejšie respiračné choroby. Mnohým chýba nielen pohyb na čerstvom vzduchu, ale i prísun vitamínov cez rozličné ovocie, zeleninu či polievky. A tak sa... Čítať ďalej
17 | 10 | 2021 | Jozef Uhlarik