MUDr. Kulkovský schvaľuje, že ministerstvo zdravotníctva nepovoľuje diskusiu!
16 | 10 | 2021 I Eka Balašková

Pán primár Interného oddelenia nemocnice v Považskej Bystrici Milan Kulkovský sa na sociálnej sieti zvykne vyjadrovať k aktuálnej situácii v zdravotníctve. Svojho času vyzýval Igora Bukovského, aby si s ním vymenil miesto nad lôžkom pacienta. Teraz schvaľuje rozhodnutie ministerstva zdravotníctva nepovoliť diskusiu.



Zatvorte im ústa!

Pán primár schvaľuje, že Ministerstvo zdravotníctva pod nejakým svojim príspevkom vyplo diskusiu. Bola totiž plná vulgarizmov. Tie samozrejme nemožno obhajovať, no pán primár konštatuje, že vypnutie diskusie bolo inteligentné a slušné.
Vulgarizmy sú len dôsledok

Celkom by ma zaujímalo, či si nepochybne inteligentný, vzdelaný človek, akým pán primár je, uvedomuje, že vulgarizmy sú len ventil niečoho nepekného, čo už nejaký čas "kvasí" v spoločnosti. Ľudí už totiž nebaví nechať sa "dusiť" príkazmi, zákazmi a represiami.

Primár Kulkovský: Okolo krku máme spoločenské lano, ktoré nám nedovolí odraziť sa
O tom, že pri práci očkovacích tímov bude asistovať polícia, sme písali aj my. Tieto útoky sa vyskytovali hlavne v oblasti Oravy a Kysúc. Môžeme si o očkovaní myslieť, čo chceme, ale nemali by sme robiť to, čo sa nám nepáči na oficiálnom prístupe... Čítať ďalej
09 | 10 | 2021 | Eka Balašková

Toto už nie je len strach z ochorenia

Väčšina príčetných ľudí chápe, že pre tzv. rizikové skupiny je toto ochorenie väčšinou "konečná". Nepodceňuje ho nikto, komu z rodiny odišiel niekto blízky práve na covid. Ľudia len nechápu, prečo to Ministerstvo zdravotníctva, ktoré nechce diskutovať, nevyvíja aktivity v prospech budovania imunity.
Ďakujem pekne za takú "dobrovoľnosť",

povedia si mnohí z tých, čo dnes majú na adresu MZ SR len vulgárne komentáre. Štát a kompetentní sa síce hrajú na dobrovoľnosť, no tá dobrovoľnosť mnohokrát končí pri prvej návšteve lekára. Mnohí takto pred rokom bez testu na vás ani len nepozreli, nie to vás vyšetriť. Takže či sa vám to páčilo, alebo nepáčilo, museli ste sa pravidelne, v najchladnejších mesiacoch roka, postaviť do radu, aby ste sa v pondelok ráno mohli zamestnávateľovi legitimovať zamestnávateľovi modrým certifikátom. Vlastne - nemuseli. Pravda je. Ale netestovať sa mnohokrát znamenalo prísť o prácu. No fakt - nemuseli ste...
Rovnako "dobrovoľné" očkovanie

O tom, že sa vyvíjajú vakcíny, sa hovorilo už niekedy v júni pred rokom. K nám prišli niekedy okolo Vianoc. Ak dobre rátam, MZ SR malo pol roka na to, aby s ľuďmi komunikovali ich otázky v informačnej kampani. Kampaň, ktorá sa rozbehla až po Novom roku na mňa pôsobila, ako "do láskavých slov zabalený imperatív".

Greksa ďakuje jeho blahorodiu spasiteľovi Matovičovi za záchranu slovenskej hudby (VIDEO)
To, čo sa deje okolo slovenskej hudby v rádiách za ostatné dni, to už nie je ani komédia, ale fraška. Dnes do nej prilial sám minister financií. O jeho statuse sme písali už skôr. Blahorodiu Matovičovi sa "poďakoval" Marián Greksa. Čítať ďalej
15 | 10 | 2021 | Eka Balašková

...Ale veď môžeš!

Chceš ísť na koncert? Do reštaurácie na obed? Do divadla či odniesť chorému príbuznému vodu do nemocnice? Nefrfoc, že nemôžeš! Dávno si mohol byť zaočkovaný a nemusel by si teraz frfotať, čo všetko nemôžeš.
Diskusia ako ventil na tlakovom hrnci

Pán primár, každý robí to, čo v konkrétnej situácii vie. Vy liečite ľudí, čo je nepochybne neoceniteľné. Sama som vďaka vašim kolegom "zdrhla hrobárovi z lopaty" a som im za to vďačná. Dr. Bukovského ste pozvali, nech bok po boku s vami zachraňuje životy na covidovom oddelení. On tie životy môže zachraňovať inak - tým, že ako odborník na výživu bude ľuďom radiť, čo si dať na tanier, aby posilnili svoju imunitu. Lenže opatrenia, ktoré tu máme ľuďom bránia v tom, aby robili to, čo vedia. A preto MZ SR "musí" blokovať diskusie. Aby ľudia už ani nadávať nemohli. Lebo keď sa tí naštvaní diskutéri vyberú do ulíc, tak možno aj vy budete utekať z Interného na urgent, kde budú vaši kolegovia potrebovať pomoc pri liečení obetí pouličného násilia. A to predpokladám nechcete. Ale vlastne je ešte jedna možnosť. "Epidémia" duševných ochorení a samovrážd z bezvýchodiskovej situácie. Ktorá možnosť je "lepšia"?

Nie je vylúčené, že otec ministerky Milanovej diskrétne lieči predsedu OĽANO Matoviča
15 | 10 | 2021 | Aneta Leitmanová