Žilinka odvolal z pozície námestníčky Klimentovu ženu. Na jej miesto vymenoval Sedláka
15 | 10 | 2021 I TASR
Generálny prokurátor Maroš Žilinka odvolal s účinnosťou od 18. októbra z funkcie jeho námestníčku Vladimíru Klimentovú. Zároveň do tejto funkcie vymenoval Jozefa Sedláka. TASR o tom informoval hovorca Generálnej prokuratúry SR Dalibor Skladan.

"Maroš Žilinka s účinnosťou od 18. októbra 2021 odvolal z funkcie námestníčku generálneho prokurátora Vladimíru Klimentovú a zároveň do tejto funkcie vymenoval Jozefa Sedláka, doterajšieho námestníka Krajskej prokurátorky v Trenčíne a bývalého predsedu etickej komisie prokuratúry," spresnil hovorca.

Klimentová bola do 15. septembra prvou námestníčkou generálneho prokurátora, vo funkcii ju nahradil Jozef Kandera. Odvtedy zastávala funkciu Žilinkovej námestníčky.

Vladimíra Klimetová je manželkou sudcu Najvyššieho súdu SR Juraja Klimenta. Tento sudca neúspešne kandidoval na generálneho prokurátora. Kliment sa v minulosti otvorene vyjadril, že mu je blízky politický program OĽaNO. Jeho synovec Ondrej Repa je prokurátorom Lipšicovej špeciálnej prokuratúry.

Mesík: Likvidácia malého biznisu a starých ľudí na Slovensku pokračuje zabehnutým tempom
Nástupom čiernych okresov sa na Slovensku opäť „priškrcuje“ sloboda. A to najmä v tých okresoch, kde je situácia s COVID-19 najhoršia. Znamená to zatváranie či obmedzovanie predaja vo viacerých prevádzkach, a teda ďalších ľudí bez... Čítať ďalej
15 | 10 | 2021 | Jozef Uhlarik