Valí sa na Slovensko Armageddon? Bude tak zle, ako ešte nikdy nebolo, obáva sa Laššáková
15 | 10 | 2021 I Jozef Uhlarik

Slovenský priemysel sa rastúcimi cenami energií dostáva na kolená. Nielen to. Na kolená padajú aj ľudia, ktorí nezvládajú rast cien prakticky všetkého. Slovač síce nikdy nebola bohatá, no teraz celkom rýchlo skĺzava do poriadnej chudoby.


Vyzerá to tak, že bude zle, ako ešte nikdy nebolo. Rast cien prakticky všetkého začínajú Slováci už pomerne dosť pociťovať, no bude ešte horšie. A to nielen preto, že sa očakáva rast cien energií, ale aj preto, že práve v jeho dôsledku prestávajú pracovať viaceré fabriky, ktoré navyše začínajú ľudí prepúšťať. Nad doslova zúfalou situáciou u nás sa zamýšľa v statuse i právnička Judita Laššáková, ktorá si povzdychla nad bolesťami týchto dní.
Hrozí, že z nemocníc odchodom lekárov a sestier zostanú iba prázdne budovy

„Slovenský priemysel sa sťažuje na rastúce ceny plynu. Fabriky hrozia, že prestanú vyrábať a zamestnancov pošlú domov. Slovenskí lekári varujú pred malým objemom peňazí vyčlenenými pre rezort zdravotníctva v návrhu štátneho rozpočtu na rok 2022,“ konštatuje v úvode Laššáková a dodáva, že nám navyše hrozí aj to, že lekári a zdravotné sestry budú nielen odchádzať do zahraničia, ale aj úplne zmenia zamestnanie.

„Hrozí, že z nemocníc zostanú iba prázdne budovy. Ľudia sa boja o zamestnanie, ale hlavne neustále narastajúcich cien základných potravín, pohonných hmôt, bývania a energií,“ prízvukuje skúsená právnička.



„A v akože mienkotvorných médiách si ide nový prezident Policajného zboru svoje koncertné turné a všetci svorne si myslia, že ešte to niekoho baví a verejnosť to zaujíma. Neviem sa rozhodnúť, kto je na tom v schopnosti vnímať realitu horšie – médiá či policajný boss,“ zamýšľa sa Laššáková. „Zas vieme, ktorý z ministrov má na rukách ďalšiu krv človeka vo väzbe! Ja viem, samozrejme, poniektorých ‘čestných a poctivých’ na Slovensku smrť ‘nejakého’ feťáka vôbec nezaujíma.

Jeden hore-dole. Len otázka: Nebol aj on niekoho synom či bratom?“ vracia sa právnička k smutnej smrti jedného zo zadržaných dílerov drog. „A aby sme nezabudli na zázračné priznania kajúcnikov. Vážení vyšetrovatelia, iná suma ako 50 000 by sa v repertoári kajúcnych bratov a sestier nenašla?!“ končí tak trochu sarkasticky Judita Laššáková svoj status.

Vám nikto nedal mandát, aby ste rušili ľudské práva a základné slobody! Odkazuje Laššáková koalícii
Slovensko je mentálne a osobnostne rozbité tak ako ešte nikdy. A zásluhu na tom má najmä vláda, ktorá proti sebe postavila dva tábory ľudí. Najskôr tých, ktorí sa chceli či nechceli dať testovať, teraz tých, ktorí sú za alebo proti očkovaniu na... Čítať ďalej
04 | 10 | 2021 | Jozef Uhlarik