Trestne stíhaný Čurilla vracia úder predsedovi NR SR Kollárovi
15 | 10 | 2021 I Eka Balašková

Toto už vyzerá ako v hláške z filmu "Já na bráchu, brácha na mně". Kollár pred časom hovoril o "čurillovskej mafii" a dnes je "na stole" odpoveď práve od vyšetrovateľa NAKA Jána Čurillu. Vracia úder!



Obvinený v kauze Očistec

Čurilla, jeden z obvinených v tejto kauze, žiada od predsedu NR SR verejné ospravedlnenie a stotisícové odškodné k tomu. „K sume sme dospeli v prvom rade na základe konkrétnych okolností tohto prípadu, ktoré priamo zvyšujú intenzitu poškodenia dobrého mena nášho klienta. Tieto okolnosti sú dané tým, kto, čo, o kom, kde, kedy a akým spôsobom povedal. Rovnako sme sa riadili aj súdnou praxou v porovnateľných prípadoch. Náš klient túto žalobu nepodal preto, aby získal majetkový prospech pre seba, takže prípadnú priznanú sumu po odpočítaní nákladov venuje na dobročinný účel,“ vysvetlil Čurillov advokát Kubina pre Aktuality.

Valí sa na Slovensko Armageddon? Bude tak zle, ako ešte nikdy nebolo, obáva sa Laššáková
Slovenský priemysel sa rastúcimi cenami energií dostáva na kolená. Nielen to. Na kolená padajú aj ľudia, ktorí nezvládajú rast cien prakticky všetkého. Slovač síce nikdy nebola bohatá, no teraz celkom rýchlo skĺzava do poriadnej... Čítať ďalej
15 | 10 | 2021 | Jozef Uhlarik

Kto je "druhá strana"?

V žalobe sa uvádza: „Z vyjadrení predsedu parlamentu je zrejmé, že keď hovorí o ‚druhej strane‘, myslí tým skutočných mafiánov a členov organizovaných zločineckých skupín, proti ktorým žalobca ako vyšetrovateľ NAKA spolu so svojimi kolegami celý svoj profesijný život bojovali a bojujú," Predseda parlamentu použil slová o "čurillovskej mafii" pár dní po tom, ako zadržali a obvinili policajtov v kauze Očistec. Ešte v septembri uviedol:  "Nebudem podporovať, aby na druhej strane vznikla nová mafia, môžem ju pokojne nazvať ‚čurillovská'."