Nepredstaviteľné! Mierové a nepredražené využitie vojenského územia
15 | 10 | 2021 I Ján Papuga

Bývalé muničné sklady na Peknej ceste v Rači - Krasňany premenia na nový rekreačný areál, informovali Bratislavské noviny. V čase zbrojenia a mrhania prostriedkami ministrom obrany Jaroslavom Naďom sa črtá mierové využitie bývalého vojenského priestoru.


V bratislavských mestských lesoch sa začínajú stavebné práce na vybudovanie rekreačného areálu na mieste bývalých muničných skladov na Peknej ceste. Toto miesto nad Krasňanmi je už teraz obľúbeným miestom turizmu. Preto sa takéto riešenie teší záujmu milovníkov lesa.

Nová autobusová stanica v Bratislave čoskoro v prevádzke
Podľa portálu imhd.sk bude nová autobusová stanica Nivy v prevádzke od 30. septembra. Prvý autobus odíde o 3.00 na viedenské letisko. Tým sa zruší náhradná autobusová stanica, ktorá bola zriadená v roku 2017 v blízkosti pôvodnej... Čítať ďalej
24 | 09 | 2021 | Ján Papuga

Nový rekreačný areál

Pribudne tam altánok na grilovanie, ktorý ma odkazovať na vzhľad pôvodnej hájovne. Opravená pivnica sa využije na ochutnávky lokálnych vín, ohniská so sedením na opekačky a trávnatá plocha na šport a hry detí. Chýbať nebude ani petangové ihrisko. Opraví sa aj kamenná studňa.

Areál už nebude uzavretý, bude slúžiť oddychu a rekreácii. Práce by sa mali skončiť na budúcu jar. Náklady dosiahnu 50 000 eur bez DPH.
Atraktívne miesto nad Krasňanmi

Počas výstavby treba venovať prechádzaniu týmto územím zvýšenú pozornosť. Turistická trasa totiž bude naďalej prístupná. Toto miesto je pre Bratislavčanov atraktívne. Okrem záhradnej reštaurácie nájdete na Peknej ceste bufet, miesta na opekanie a veľké ihrisko pri hájovni. Sú tu aj trasy pre náročnejších cyklistov.

Dezolát Naď a modelka Čaputová presadili vyhodenie vyše 2 miliárd eur na nákup zbraní!
Štátny tajomník ministerstva obrany Marian Majer na svojom facebookovom profile oznámil, že požiadali 33 krajín o ponuky na dodanie novej pásovej a kolesovej techniky. Školstvo, zdravotníctvo, dôchodcovia a mladé rodiny môžu s prázdnymi vreckami... Čítať ďalej
02 | 10 | 2021 | Ján Papuga


Mierové využitie bývalého vojenského územia poteší obyvateľov oveľa viac ako zbrojenie v čase finančnej krízy.