Nová autobusová stanica v Bratislave čoskoro v prevádzke
24 | 09 | 2021 I Ján Papuga

Podľa portálu imhd.sk bude nová autobusová stanica Nivy v prevádzke od 30. septembra. Prvý autobus odíde o 3.00 na viedenské letisko. Tým sa zruší náhradná autobusová stanica, ktorá bola zriadená v roku 2017 v blízkosti pôvodnej stanice.


MHD s prestupom na Nivy bude zastavovať na zastávkach Košická a Autobusová stanica. Podzemná stanica bude prístupná nonstop. Nástupištia 1 - 11 budú patriť diaľkovým linkám, 12 - 36 regionálnym autobusom. Otváracie hodiny pokladní budú cez pracovné dni od 6.00 - 20.00 a cez voľné dni 8.00 - 18.00.
Komfort pre cestujúcich

Súčasťou stanice Nivy je nové obchodné centrum s viacerými vstupmi. Cestujúci budú mať k dispozícii veľkú čakáreň, wifi, pripojenia k elektrine, úschovňu batožín, cyklovežu a kvalitnú vzduchotechniku. Okrem toho si budú môcť nakúpiť v mnohých obchodoch a najesť sa vo viacerých prevádzkach.

Prestavba križovatky v Bratislave Prievoz i Mlynské nivy by sa mali riešiť súbežne
Bratislava 27. decembra (TASR) – Prestavba mimoúrovňovej križovatky Prievoz v rámci nultého obchvatu sa spustí až vtedy, keď budú pripravené podmienky na plynulú rekonštrukciu a zároveň mesto bude môcť zrealizovať opatrenia, ktoré maximálne znížia... Čítať ďalej
27 | 12 | 2018 | TASR


Stanicu vybudoval HB Reavis. Výstavba Nív trvala takmer štyri roky. Jej súčasťou bola aj zásadná  zmena dopravnej organizácie v okolí stanice a vysadenie početnej zelene, čím vznikol nový mestský bulvár.