Bol to teroristický akt! Útok lukostrelca v Nórsku naberá hrozivejšie rozmery
15 | 10 | 2021 I Diana Zaťková

Incident s útokom pomocou luku a šípov v nórskom Kongsbergu vyhodnotili tamojšie bezpečnostné služby ako teroristický čin. Útok podozrivého islamistu si vyžiadal päť mŕtvych a dvoch ľudí zranil, píše portál RT.



Stále vyšetrujú



Nórske policajné bezpečnostné služby (PST) vo vyhlásení stále požadujú ďalšie vyšetrovanie podrobností útoku a motívov, ktoré za útokom stoja. Domáca bezpečnostná služba prisľúbila svoju podporu policajnému zboru vo vyšetrovaní a uviedla, že teroristickú hrozbu v Nórsku stále považuje za „miernu“.

PST sa snaží zabrániť následným útokom napodobňovateľov alebo možnej pomste, uvádza sa vo vyhlásení.
Radikalizovaný Dán

Stredajší útok lukom a šípmi v juhozápadnej nórskej obci vykonal 37-ročný dánsky občan, ktorý bol po násilnostiach zatknutý. Krajský policajný prezident Ole Bredrup Saeverud po identifikácii útočníka uviedol, že páchateľ bol radikalizovaný. Niekedy pred útokom konvertoval na islam. Vyšetrovatelia sa domnievajú, že konal sám.

Putin: Rusko za rast cien energií v Európe nemôže, sme pripravení pomôcť
14 | 10 | 2021 | Diana Zaťková

Ďalší podozrivý lukostrelec

Vo štvrtok ráno nórske médiá informovali, že v Osle bola spozorovaná ďalšia podozrivá osoba ozbrojená lukom a šípmi, mestská polícia však ubezpečila verejnosť, že lukostrelec nepredstavuje žiadnu hrozbu.

Útočník sa zrejme zameral na náhodných ľudí v malom 26 -tisícovom meste. V miestnom supermarkete a na uliciach strieľal na obete šípy, pričom piatich zabil a dvoch zranil. Všetky obete boli vo veku od 50 do 70 rokov, uviedol policajný veliteľ. Jeden zo zranených bol strážca zákona mimo služby.

Šokujúce: Politici priznali, že rúška u detí sú len nátlakom na očkovanie rodičov!(VIDEO)
Na Slovensku už zvíťazil zdravý rozum a u detí na základných školách zrušili nosenie prekrytia horných dýchacích ciest. V susednom Česku však vláda ide po svojom a deti musia mať rúška ďalej. Dôvod je však absolútne... Čítať ďalej
14 | 10 | 2021 | Jozef Uhlarik