Začína byť opäť zle nedobre: Slovensko bude mať od pondelka prvé čierne okresy!
14 | 10 | 2021 I Jozef Uhlarik

A je to tu zase! Slovensko sa začína sfarbovať na čierne. V pondelok by mali podľa novej covidovej mapy byť už aj prvé čierne okresy.


Slovákom sa tieto riadky dobre čítať určite nebudú, pretože na covidovej mape pribudnú od nasledujúceho pondelka prvé čierne okresy. Bude ich síce len päť, a to najmä iba tie severne položené, aj to však už čosi nedobré naznačuje, informuje o tom portál ereport.sk.
Od pondelka tri čierne okresy - Čadca, Kysucké Nové Mesto, Stará Ľubovňa, Svidník a Bardejov

Tmavnutie covidovej mapy Slovenska spôsobuje šírenie sa koronavírusu a najmä pribúdajúce počty nakazených v jednotlivých okresoch. Kým sfarbenie Slovenska v predchádzajúcich týždňoch pripomínalo skôr jeseň, teraz so na ňom aj tri čierne fľaky. Okresy Čadca, Kysucké Nové Nové Mesto, Stará Ľubovňa, Svidník a Bardejov budú od pondelka čierne, a tak tam čaká na obyvateľov prísnejší režim. Prísť by dokonca mohlo aj na uzavretie okresu resp. zavedenie lockdownu a zákazu vychádzania. Aj pre očkovaných sa zatvoria i reštaurácie, obchody či služby.
Aké bude teda nové rozdelenie okresov?

Stupeň ostražitosti – oranžová farba: Bratislava (I – V), Dunajská Streda, Galanta, Komárno, Nové Zámky, Partizánske, Pezinok, Senec, Šaľa, Topoľčany a Trnava.

Prvý stupeň ohrozenia – červené okresy: Bánovce nad Bebravou, Banská Bystrica, Banská Štiavnica, Brezno, Gelnica, Hlohovec, Ilava, Kežmarok, Levice, Lučenec, Malacky, Martin, Medzilaborce, Myjava, Nitra, Nové Mesto nad Váhom, Piešťany, Poltár, Poprad, Považská Bystrica, Prešov, Prievidza, Púchov, Revúca, Rimavská Sobota, Rožňava, Senica, Sobrance, Spišská Nová Ves, Trebišov, Trenčín, Turčianske Teplice, Vranov nad Topľou, Žarnovica, Žilina, Zlaté Moravce, Zvolen.

Druhý stupeň ohrozenia – bordové okresy: Bytča, Detva, Dolný Kubín, Humenné, Košice (I – IV), Košice – okolie, Krupina, Levoča, Liptovský Mikuláš, Michalovce, Námestovo, Ružomberok, Sabinov, Skalica, Snina, Stropkov, Tvrdošín, Veľký Krtíš, Žiar nad Hronom.

Je to potvrdené: Covid pas je zdravotná dokumentácia, ktorú nemôže kontrolovať hocikto! Informuje Heredoš (VIDEO)
Situácia na Slovensku sa mení ako počasie. Platí to aj Covid pasoch, ktoré mali a mohli na základe vyhlášky kontrolovať i prevádzkovatelia gastro podnikov a reštaurácií. Teraz je ale už všetko inak. Už na to nemajú nárok, pretože je to zdravotná... Čítať ďalej
13 | 10 | 2021 | Jozef Uhlarik