Je to potvrdené: Covid pas je zdravotná dokumentácia, ktorú nemôže kontrolovať hocikto! Informuje Heredoš (VIDEO)
13 | 10 | 2021 I Jozef Uhlarik

Situácia na Slovensku sa mení ako počasie. Platí to aj Covid pasoch, ktoré mali a mohli na základe vyhlášky kontrolovať i prevádzkovatelia gastro podnikov a reštaurácií. Teraz je ale už všetko inak. Už na to nemajú nárok, pretože je to zdravotná dokumentácia!


Proti Covid pasom sa búria ľudia naprieč Európou, ale aj v USA či Austrálii. Na Slovensku ich mohol v podstate kontrolovať ktokoľvek, no tomuto je už koniec. Ako nielen v statuse, ale aj vo videu tvrdí poslanec nášho parlamentu Miroslav Heredoš, Covid pas je zdravotná dokumentácia, a tak ho už kontrolovať môžu iba kompetentné osoby.
Zdravotnú dokumentáciu má právo kontrolovať iba okruh 16 zákonom stanovených ľudí

Heredoš uvádza, že zdieľa oficiálne vyjadrenie Ministerstva zdravotníctva, ktoré im prišlo, kde rezort verejne uznáva, že informácie o zdravotnom stave - tzv. Covid pas - sú zdravotnou dokumentáciou na základe zákona o Zdravotnej starostlivosti č.576/2004 v zmysle paragrafu 2 a odseku 6. „To, čo sme od augusta hlásali, je dnes čierne na bielom - každý, kto kontroluje hostí/zákazníkov o Covid pas sa svojvoľne dožaduje informácií, na ktoré NEMÁ zo zákona nárok a ktoré nesmie kontrolovať!!!“ konštatuje člen hnutia Republika a poslanec Národnej rady. Zdravotnú dokumentáciu má podľa zákona právo kontrolovať iba 16 zákonom stanovených okruhov ľudí. „A čašník, majiteľ či obchodník medzi nich nepatrí!!! Ak to robí, na mieste porušuje zákona je potrebné volať príslušníkov polície,“ končí závažnou informáciou svoj status Heredoš.



„Informácie o očkovaní, otestovaní, prípadne o tom, či sme nejakú chorobu mali alebo nemali, sú súčasťou zdravotnej dokumentácie. Čiže ktokoľvek od vás chce, alebo kto vyžaduje aby hosť ukázal svoju zdravotnú dokumentáciu, robí tak v rozpore so zákonom, pretože závery Ministerstva zdravotníctva hovoria jednoznačne,“ prízvukuje vo videu Miroslav Heredoš s dodaním, že ktokoľvek na prevádzke vyžaduje OTP a vyžaduje od hosťa informácie, koná v rozpore so zákonom.

Covid pasy sú také isté, ako boli „vycestovacie doložky“ za komunizmu, tvrdí Mesík
Vakcinačné šialenstvo proti COVID-19 v Izraeli dosahuje vrchol. Napriek evidentnej nefunkčnosti experimentálnych vakcín tam ale očkujú ďalej. Na rade je tretia „posilňovacia“ dávka, v dohľadne sú však aj ďalšie. Kde sa to... Čítať ďalej
03 | 10 | 2021 | Jozef Uhlarik