Otravuje vás už samotestovanie detí? Vieme dokedy ešte!
14 | 10 | 2021 I Diana Zaťková

Rodičia i školopovinné deti to budú musieť ešte vydržať! Minister školstva, vedy, výskumu a športu Branislav Gröhling totiž avizuje, že na školách sa bude so samotestovaním pokračovať až do konca roka.



Odobril to hlavný hygienik

Minister Gröhling pred štvrtkovým rokovaním vlády oznámil, že samotestovanie na školách nekončí. Bude pokračovať až do konca kalendárneho roka. Podľa Gröhlinga ide o komunikáciu s hlavným hygienikom SR, píše portál ereport.sk.

“Distribúcia samotestov bude naďalej prebiehať a budeme opätovne kontaktovať školy,” povedal minister školstva. Poukázal na to, že sa budú môcť zapojiť aj tí rodičia, ktorí nevyužili túto možnosť v predošlom období.
Triedy sa budú zatvárať len na základe pozitivity

Aktuálne sa v školách prezenčne vzdeláva až 95,1 percenta žiakov. To sa však môže rýchlo zmeniť. “Niekde okolo troch percent žiakov sa vzdeláva online a jedno percento rozdelene, a to buď cez konzultácie cez telefón alebo na základe pracovných listov a osobných kontaktov,” povedal minister.

Podľa neho má na udržanie čísiel vplyv aj to, že sa podarilo skrátiť dobu individuálnej karantény. Minister taktiež informoval, že dáta už poskytuje 85 percent škôl.

Rúška nepomohli, chrípka sa vrátila
Na rozdiel od minulého roka, tento rok majú lekári plné čakárne pacientov s chrípkou, uvádza nitraden.sk. Najviac chorých pribudlo v Nitrianskom kraji. Na celom Slovensku sa vyskytuje viac ako 30-tisíc prípadov akútnych respiračných... Čítať ďalej
14 | 10 | 2021 | Ján Papuga


Gröhling taktiež upozornil na fakt, že budúci týždeň už bude pravdepodobne v čiernej farbe prvý okres. Pripomenul, že aj v týchto okresoch budú školy otvorené a triedy sa budú zatvárať len na základe pozitivity.
Rekordný počet testov

“Uplynulý týždeň bol rekordný týždeň v rámci vykonania testov, na školách sa vykonalo 276 912 antigénových testov. Pozitivita je z nich stále nízka, je na úrovni 0,81 percenta,” oznámil minister.

Uviedol tiež počty osôb s potvrdeným ochorením COVID-19 cez PCR test. Ide o 0,7 percenta zamestnancov a 0,3 percenta žiakov pozitívnych na COVID-19, čo je 2 420 žiakov.

Vláda sa buchla po vrecku. Deti dostanú neuveriteľných 100 eur
Hoci vláda rozdáva milióny na očkovaciu lotériu či kupuje testovacie súpravy na covid 19, rodinám s deťmi prispeje na „prežitie“ epidémie „až“ 100 eur. Nazýva sa to finančná podpora štátu. Má zmierniť brutálne následky covidových opatrení, ktoré... Čítať ďalej
14 | 10 | 2021 | Ján Papuga