Géci: Nepotrebujeme obrnené transportéry, ale funkčné nemocnice a lekárov v nich
14 | 10 | 2021 I Jozef Uhlarik

Slovensko je prazvláštna krajina. Zdravotníctvo doslova krváca, chýbajú mu peniaze, odchádzajú lekári a sestry, no našlo sa dosť financií na „prepotrebné“ zbrojenie. Napraví toto už konečne niekedy niekto?


O potrebe reformy slovenského zdravotníctva sa hovorí už dlhé roky, no nikdy k nej nedošlo. Zrejme aj preto, že je to správna čierna diera. Peniaze, ktoré sa doň každým rokom nalievajú sa „kdesi“ strácajú a pacienti sú nie raz len ako „vedľajší produkt“ k tomu, aby sa od štátu pýtali ďalšie a ďalšie peniaze. Kto toto konečne zastaví a na prvom mieste bude skutočne človek – pacient? Nad súčasných stavom v našom zdravotníctve sa v statuse zamýšľa aj právnik Marek Géci.
Reálne hrozí, že nemocnice nebudú vedieť pokrývať svoje náklady

„Priatelia, táto vláda to určite nemôže myslieť vážne so zdravotníctvom. Zdravotníci hrozia výpoveďami, podávajú výpovede a majú možnosť okamžite odísť do Čiech, Rakúska,“ píše v úvode Géci, podľa ktorého reálne hrozí možnosť, ako tvrdia odborníci, že nemocnice zrejme nebudú vedieť pokrývať svoje náklady.

&id=108468481076597

„A do toho sa máme spoľahnúť, že nás budú vedieť plnohodnotne liečiť? Zdravotníctvo potrebuje 1mld. eur, aby fungovalo. Nepotrebujeme obrnené transportéry, ale funkčné nemocnice a lekárov v nich. Nie z Ukrajiny, ale zo Slovenska,“ konštatuje Marek Géci v samom závere svojho statusu.

Právnik Géci: Očkovaní boli oklamaní že sú supermani a môžu všetko!
Povyšovať zaočkovaných nad nezaočkovanými proti COVID-19 je iba obyčajná demagógia. Prax totiž ukazuje, že roznášať a tiež opäť ochorieť na koronavírus môžu i plne zaočkovaní ľudia. Opatrní by teda mali byť aj oni, rovnako ako tí, ktorí očkovanie... Čítať ďalej
07 | 10 | 2021 | Jozef Uhlarik