Tvrdý postoj prezidentky: Takéto stanovisko Kažimír určite nečakal!
13 | 10 | 2021 I Diana Zaťková

Hlava štátu Zuzana Čaputová sa vyjadrila k situácii okolo súčasného šéfa Národnej banky Slovenska. Guvernéra NB Petra Kažimíra totiž včera špeciálna prokuratúra obvinila z korupcie.



Čaputová tvrdo do Kažimíra

Prezidentka vyhlásila, že pokiaľ by bola v situácii ako guvernér Národnej banky Slovenska a exminister financií za Smer-SD Peter Kažimír, veľmi vážne by zvažovala odstúpenie z funkcie pre ochranu mena inštitúcie, ktorú teraz zastupuje, informuje HN.

Uviedla to v súvislosti s Kažimírovým obvinením. I keď Čaputová dodala, že rešpektuje prezumpciu neviny a o vine musí rozhodnúť súd, jej postoj je dosť tvrdý a vyvoláva u mnohých ďalšie otázky.

Napríklad prečo tak tvrdo nevystupuje aj proti takým, ako Mikulec, Lipšic či Matovič? Tí toho majú na rováši podstatne viac. A hoci už všetci čelili či už vyšetrovaniu alebo odvolávaniu, prezidentka to nikdy nejak zvlášť nekomentovala.

Kto je Peter Kažimír a prečo ho Róbert Fico označil za zradcu?
Peter Kažimír, toho času guvernér Národnej banky Slovenska a obvinený z podplácania má zaujímavú politickú minulosť. Sedem otázok a odpovedí, ktoré pripravil portál SME pripomína všetko dôležité o Petrovi Kažimírovi, ktorý je momentálne na jednej z... Čítať ďalej
13 | 10 | 2021 | Gabriela Fedičová

Ďalší korupčník?

Špeciálna prokuratúra včera obvinila bývalého ministra financií a guvernéra národnej banky Petra Kažimíra z podplácania. Obvinenie má súvisieť s úplatkom pre vtedajšieho šéfa Finančnej správy Františka Imreczeho.


Obvinenie má súvisieť s daňovými konaniami. Kažimír údajne zohral úlohu kuriéra a priniesol vtedajšiemu šéfovi finančnej správy Františkovi Imreczemu úplatok asi 50-tisíc eur. Vypovedá o tom Imrecze, ktorý spolupracuje s políciou.

Kažimír sa funkcie ujal v roku 2019, keď odišiel z pozície ministra financií. Ako guvernér má mandát do 1. júna 2025.

To je zvrat! Miesto Harabina bude policajná inšpekcia stíhať policajtov, ktorí ho šikanovali!
Minca sa obrátila! Pred časom bývalému šéfovi justície Štefanovi Harabinovi zrušili obvinenie za to, že verejne vyzýval na nenosenie rúšok. Dnes policajná inšpekcia stíha Jakuba Podmajerského a ďalších policajtov, ktorí sa podieľali na policajnej... Čítať ďalej
13 | 10 | 2021 | Diana Zaťková