Sulík sa asi zbláznil
12 | 10 | 2021 I Jozef Uhlarik

Zdražovanie energií sa nezadržateľne blíži. Slováci sa už teraz desia toho, čo ich bude čakať po Novom roku. A to nielen v domácnostiach, ale aj v obchodoch. To, ako ich utešuje Richard Sulík, a čo im radí, je doslova smiešne a minimálne na zamyslenie.


Minister hospodárstva Richard Sulík upokojuje chudobných Slovákov, že o žiadne dramatické zvyšovanie cien nepôjde. On ale z platov a dôchodkov, ktoré majú, žiť nemusí. Ak by žil z ruky do úst ako mnohí, hovoril by úplne ináč. Aj preto šéf hnutia Republika Milan Uhrík v statuse píše, že doba sociálnych monštier je späť.
Nemáme ani elektrárne, ani elektrinu. Ani plynárne, ani plyn. Posledný nech zhasne...

Doslova na smiech bolo to, keď minister hospodárstva Sulík na tlačovke ponúkol ľuďom recept, ako sa vyhnúť vyšším účtom za elektrinu. „Povie deťom, aby zbytočne nesvietili a keď neposlúchnu, vymontuje im žiarovku Zdražovanie energií je tým pre neho vybavené... Pre info, pri LED žiarovke v detskej izbe ušetríte tým cca 0,5 centu mesačne. Za 30 rokov až 1,80 eura! Úžasné,“ krúti hlavou nad Sulíkovou „dobrou“ radou Uhrík. „Môže toto povedať minister hospodárstva ako riešenie na radikálne zdražovanie energií?! Oni si robia z ľudí doslova srandu Ako v nechutnom americkom filme, kde sa milionárski zbohatlíci hrajú s ľuďmi ako s myšami,“ konštatuje nahnevaný šéf hnutia Republika.



„Hlinikárni v Žiari nad Hronom hrozí kvôli zdražovaniu elektriny zánik. Tehelňa v Poltári včera vyhlásila, že kvôli vyšším cenám plynu a elektriky asi zavrú fabriku. Pracuje tam 100 ľudí - živiteľov rodín. Veď nevadí, vymontujú deťom žiarovky a „dobre bude“. Môžu si hľadať robotu na úrade práce. Ak Sulík nezruší aj tie...,“ sarkasticky poukazuje realitu niektorých podnikov u nás a na ministrove vyjadrenie Uhrík a dodáva: „Najprv vypredali strategické podniky západniarom, potom rozhádali Európu s Ruskom.

A zrazu nemáme ani elektrárne, ani elektrinu. Ani plynárne, ani plyn. Posledný nech zhasne,“ pokračuje republikán v sarkastickom tóne. „Presne to je dôvod, prečo má Republika v programe návrat strategických podnikov naspäť do majetkovej kontroly štátu. Zisk z týchto „zlatých nosníc“ musí zostávať na Slovensku - pre ľudí, pre deti a dôchodcov A nie slúžiť ako bezbrehý zdroj zisku pre zahraničných biznismenov,“ konštatuje na samý záver Milan Uhrík.

Sulík sa snaží tlmiť vášne o cenách za energie. Faktom zostáva, že ZDRAŽEJÚ!
Slováci sa už teraz desia nových cien za energie. Tie totiž majú hlboko zasiahnuť ich peňaženky. A to nielen za teplo, ale i elektrinu či plyn, ktorých zvýšenie sa prejaví aj vo vyšších cenách tovarov a služieb. Čítať ďalej
11 | 10 | 2021 | Jozef Uhlarik