Minister Naď sa stavia do pózy generála Pentagonu - pretláča slovenských vojakov na Ukrajinu
12 | 10 | 2021 I Ivan Brožík

Týmto nepochopiteľným a pre tradičné Slovensko-Ruské väzby a strategické záujmy neprijateľným postojom ministra vlády sa dokonca jeho ministerstvo chváli aj vo vlastnej tlačovej správe. Slovensko nechce cudzie vojenské základne na svojom území a jeho občania tak isto nechcú=, aby naši vojaci pôsobili na základniach v krajinách, ktoré sú na hranici vojnových konfliktov s našimi tradičnými partnermi.


"Vojenské vzťahy Slovenska a Ukrajiny prechádzajú v poslednom období markantným rozvojom. A to najmä vo vojensko-odbornej rovine. Zhodnotil to minister obrany SR Jaroslav Naď po rokovaní s náčelníkom Generálneho štábu Ozbrojených síl Ukrajiny genpor. Valeriiom Zaluzhnyim. Ten na Slovensko pricestoval na pozvanie náčelníka Generálneho štábu OS SR gen. Daniela Zmeka." Píše sa v tlačovej správe nášho ministerstva.
Naď sa z Ukrajiny aj pototo...

„Dôkazom silného partnerstva a vojenskej spolupráce s naším východným susedom bola aj nedávna aktívna účasť Ozbrojených síl SR na medzinárodnom vojenskom cvičení Joint Endeavour 2021 na území Ukrajiny. Či spoločná účasť na cvičeniach Rapid Trident 2021 a Blonde Avalanche 2021 na Slovensku. Signálom podpory a spolupráce bolo tiež zapojenie našich profesionálov, spolu s ďalšími aliančnými spojencami, do vojenskej prehliadky pri príležitosti 30. výročia nezávislosti Ukrajiny.“ Vyzdvihol v správe šéf slovenského rezortu obrany.
Všetko proti Rusom!

Ako Naď priblížil, súčasné aktivity slovensko-ukrajinskej spolupráce v oblasti obrany a bezpečnosti okrem toho zahŕňajú aj oficiálne návštevy delegácií OS SR, školenia v rámci kapacít Akadémie ozbrojených síl gen. M. R. Štefánika v Liptovskom Mikuláši, ako aj pomoc pri rozvoji spôsobilostí ozbrojených síl a poskytovanie výcvikových zariadení.
Vojnový štváč?

"Témou rozhovoru boli aj aktuálne bezpečnostné a obranné výzvy v susedstve Ukrajiny. Šéf slovenského rezortu obrany v tejto súvislosti opätovne deklaroval plnú podporu suverenity a územnej celistvosti Ukrajiny, ako aj jej reformného procesu smerom k euroatlantickým štruktúram. Pripomenul tiež, že Slovenská republika podporila návrh na vytvorenie vojenskej poradnej a výcvikovej misie Európskej únie na Ukrajine zameranej na posilnenie vzdelávania a výcviku ukrajinských profesionálnych vojakov." Píše sa v tlačovej správe Ministerstva obrany Slovenskej republiky.

(Medzititulky red. HD.)

To je na DEMISIU - minister obrany Naď dourážal povstaleckého veterána
To tu ešte nebolo. "Rodinné striebro" našej oslobodzovacej histórie znevážil, ponížil a dourážal sám minister obrany, Jaroslav Naď (OĽaNO). "Povstalecký veterán Vladimír Strmeň, ktorý zožal veľký aplauz po prednese svojho prejavu na oslavách 77.... Čítať ďalej
11 | 10 | 2021 | Ivan Brožík