Český prezident prijal Babiša, potom Zemana hneď hospitalizovala Ústredná vojenská nemocnica
10 | 10 | 2021 I TASR
Ústredná vojenská nemocnica v Prahe hospitalizovala v nedeľu popoludní českého prezidenta Miloša Zemana. Sanitka v sprievode vládnych limuzín ho odviezla zo zámku v Lánoch krátko po návšteve úradujúceho premiéra Andreja Babiša.

O udalostiach informovala TASR s odvolaním sa na spravodajský server ČT42.

Hospitalizáciu prezidenta potvrdila hovorkyňa nemocnice Jitka Zinke a na 14.00 h oznámila tlačový brífing Zemanovho ošetrujúceho lekára Miroslava Zavorala. Českého prezidenta odviezla sanitka označená ako "mobilná jednotka intenzívnej starostlivosti ÚVN". Krátko predtým Lány opustil premiér Andrej Babiš (ANO), ktorý na 11.00 prišiel na schôdzku s hlavou štátu. Premiér pre médiá neposkytol žiadne vyjadrenie.

Hovorca prezidenta Jiří Ovčáček v piatok uviedol, že prezident Zeman je už dva týždne chorý a musí meniť svoj program, uvádza ČT24.

V nedeľu mal český prezident poskytnúť aj rozhovor pre spravodajskú stanicu CNN Prima News, ktorý však ešte pred víkendom zrušil. Napriek pôvodným plánom Zeman neprišiel ani do volebnej miestnosti a hlas odovzdal do prenosnej schránky na zámku v Lánoch.

V druhej polovici septembra bol už Zeman hospitalizovaný v Ústrednej vojenskej nemocnici v pražských Střešoviciach, pripomína server Novinky.cz. Podľa Hradu išlo o plánovanú hospitalizáciu z dôvodu únavy a dehydratácie. Podľa médií však dôvodom hospitalizácie mala byť tekutina v brušnej dutine, ktorá má súvisieť s problémami s pečeňou, píšu Novinky.cz.

Hrôza v Boľšom Teatre: Herec bol zabitý priamo na moskovskom javisku
V kultovom moskovskom Boľšom Teatre v sobotu zahynul herec. Interpret bol počas večerného predstavenia rozdrvený ťažkým kusom kulisy a zomrel na mieste, informuje portál RT. Čítať ďalej
10 | 10 | 2021 | Diana Zaťková