Po stopách Putina: Cestovné kancelárie ponúkajú púť po obľúbených miestach prezidenta
09 | 10 | 2021 I Diana Zaťková

Ruská národná agentúra pre cestovný ruch oznámila plán ponúknuť návštevníkom trasu pokrývajúcu minulé dovolenkové destinácie prezidenta Vladimíra Putina na rozsiahlych územiach Sibíri. Využíva záujem domácich i zahraničných turistov o to, kde svetový líder oddychuje. Píše portál RT.





Rostourizmus uviedol, že spolu s cestovnými kanceláriami zostavujú plány na výstavbu novej turistickej trasy okolo niekoľkých oblastí najväčšieho regiónu v krajine. Tá by nadšeným pozorovateľom Kremľa umožnila nasledovať Putinove kroky v mnohých jeho najčastejšie navštevovaných poľovných revíroch a miestach na oddych.
Turistov to zaujíma

Existuje veľa žiadostí turistov o zverejnenie, kam náš prezident cestuje. Ľudia vidia v televízii jedinečné miesta a chcú tam ísť tiež, aby lepšie spoznali svoju krajinu.

"Rostourizmus a popredné cestovné kancelárie v Rusku preto prišli s iniciatívou na vytvorenie novej národnej turistickej trasy. Na miesta, kde prezident rád odpočíva. Návrh takejto trasy bude tento rok zvážený na najbližšej odbornej rade pre cestovný ruch,“ uviedla agentúra.

Posilňovacia dávka každých 6 mesiacov? 1,5 milióna zaočkovaných Izraelčanov stratilo prístup ku Covid pasu kvôli prísnejším pravidlám
Izrael zrušil všetky doposiaľ vydané Covid preukazy s tým, že nové usmernenia platia iba pre tých, ktorí sa naturálne zotavili alebo dostali svoju poslednú očkovaciu látku v priebehu posledných šesť mesiacov, informuje portál RT. Čítať ďalej
08 | 10 | 2021 | Lukáš Leca

Ikonické fotky

V septembri Kremeľ zverejnil fotografie prezidentovej nedávnej cesty na Sibír, kam sa údajne vybral s ruským ministrom obrany Sergejom Šojguom na turistiku a rybolov. Obrázky ukazujú, ako Putin stojí v rieke. Alebo ako naberá ulovené ryby- Či ako sa prechádza niektorou z nekonečných úchvatných krajín tohto regiónu.

'The bears can see this is Putin:' Kremlin laughs off dangers after President takes vacation at Siberian nature reserve (VIDEO)

Putinove predchádzajúce cesty sú zaznamenané na ikonických fotografiách prezidenta bez košele relaxujúceho v Tyvskej republike, na koni v Khakasskej republike a iných destinácií, o ktorých je známe, že ich navštívil na dovolenke, mimo svojich politických povinností.
Nová generácia

Predstavitelia tvrdia, že nové prezidentské turné je súčasťou generálneho vynovenia ponuky cestovných kancelárií medzinárodným a domácim návštevníkom v súlade s tým, čo chce nová generácia turistov.

Do roku 2024 plánuje Rostourizmus potvrdiť viac ako 1 000 trás po celom Rusku, pričom na podporu cestovných projektov bude poskytnutých 5,3 miliardy rubľov.

Nobelovu cenu mieru za rok 2021 získali Maria Ressová a Dmitrij Muratov
Nobelovu cenu mieru za rok 2021 získali dvaja novinári — filipínska žurnalistka Maria Ressová a novinár pochádzajúci z Ruska Dmitrij Muratov za "svoje úsilie o ochranu slobody prejavu, ktorá je nevyhnutným predpokladom pre demokraciu a trvalý... Čítať ďalej
08 | 10 | 2021 | Ivan Mihale/ TASR