Bilbord Za ľudí v Košiciach: Vodu kázať, víno piť?
09 | 10 | 2021 I Eka Balašková

Košický magistrát sa s veľkou energiou pustil do odstraňovania nelegálnych bilbordov z ulíc mesta. Lenže "narazila kosa na kameň" a radnica odstránila aj bilbord, ktorý bol legálny. Spor podľa portálu Z-regióny naberá na obrátkach.


Boj proti vizuálnemu smogu v meste

Primátor mesta Košice Jaroslav Poláček pokračuje v odstraňovaní nelegálnych reklamných nosičov - bilbordov. Týmto činom chce eliminovať vizuálny smog v uliciach mesta a tak vo štvrtok spílili okrem iného aj dva bilbordy na mestskom pozemku na Popradskej ulici a za Jazdiarňou. Hovorca mesta Košice Vladimír Fabián avizoval, že odstraňujú iba nelegálne reklamné plochy, do ktorých zaraďujú aj marker známej poslankyne. Domnieva sa, že problém nevznikol zo strany spoločnosti BigMedia, ktorá billboard prevádzkuje, ale možno zo strany majiteľa pozemku.


Je zle, no bude ešte horšie! Za čo všetko si ešte Slováci priplatia?
Mnohí sú v koncoch a bude ešte horšie! Nielen Slovensko, ale aj celý svet čelí priam bezprecedentnej surovinovej kríze a pandémia ešte celú situáciu zhoršuje. Mnohým sa žije čoraz ťažšie, a to vôbec nie je koniec! Aké vyhliadky na najbližšie... Čítať ďalej
09 | 10 | 2021 | Diana Zaťková


Náhrada škody

BigMedia sa bráni, že zariadenie bolo postavené na pozemku legálne a v súlade s uzatvorenou platnou zmluvou. "Mesto odstránilo a odňalo vlastníkovi z dispozície bilbord bezdôvodne a nelegálnym postupom." tvrdí spoločnosť.


Zvažujú trestné oznámenie

Reklamná spoločnosť poukazuje na pochybenia primátora a stavebného úradu. „Vyššie uvedeným nelegálnym postupom mesta Košice bola našej spoločnosti, ako aj objednávateľom reklamnej plochy spôsobená škoda, došlo k neoprávnenému zásahu do dobrej povesti našej spoločnosti a klienta, preto v súčasnosti podnikáme príslušné právne kroky na nápravu a obnovenie právneho stavu, vrátane zabezpečenia ochrany vlastníckeho práva a náhradu spôsobenej škody,“ argumentuje Bigmedia, pričom pripúšťa aj použitie trestnoprávnych ochrany dotknutého práva z dôvodu poškodenia a odcudzenia reklamného zariadenia.


Tak TOTO si Kiska za klobúk nedá! Remišová o mafiánoch, úplatkoch a daňových podvodoch
Začínali ako tandem, no teraz na seba kydajú iba špinu! Keď vicepremiérka Veronika Remišová nahradila exprezidenta Andreja Kisku na čele strany Za ľudí, ich vzťah sa dostal na bod mrazu. A dnes je to ešte horšie! Čítať ďalej
09 | 10 | 2021 | Diana Zaťková


Reaguje aj Za ľudí

Vicepremiérka Veronika Remišová reaguje: "Strana ZA ĽUDÍ vyzýva primátora mesta Košice, Jaroslava Poláčka, na ospravedlnenie za jeho neprofesionálny a diletantský postup pri odstraňovaní billboardov v meste Košice.“  


Samozrejme, nemalo sa stať, ale...

Celý čas mi vŕta v hlave otázka, či práve strana Za ľudí nebola tá, ktorá proti vizuálnemu smogu vždy bojovala? Právna stránka veci je jasná - bilbordy boli legálne a ošetrené zmluvami. Lenže zaujímavé je aj to, že niekto robí to, proti čomu sám bojoval. Keď sa to robí s bilbordmi, nerobí sa to potichúčky aj s ďalšími vecami?