Štátna kasa je prázdna, schytajú to občania
08 | 10 | 2021 I Ján Papuga
Napriek tomu, že vláda takmer denne míňa verejné financie na nepodstatné veci, paradoxne, ministri vlády sa sťažujú na nedostatok prostriedkov v rozpočte. Práve tí, čo schválili zbrojenie, nákup testov za milióny, ponižujúcu očkovaciu lotériu či neúčinné reklamy na očkovanie.

Ozval sa aj minister dopravy, ktorý tvrdí, podľa portálu netky.sk, že v dôsledku šetrenia bude jeho rezort doslova krvácať a bude rád, ak to prežijú. Minister dopravy Andrej Doležal (Sme rodina) tvrdí, že problémy budú mať všetky rezorty.

Vtipný minister financií, alebo ako Matovič rokuje o rozpočte
Zrejme to myslí vážne. Nevieme. Možno to nevie ani on. Ale tvrdí, že takto rokuje o zákone zákonov roka 2022, návrhu štátneho rozpočtu. Aj by to bolo vtipné, ak by to nebolo smutné. Čítať ďalej
08 | 10 | 2021 | Ivan Brožík


Boris Kollár (Sme rodina) sa vyjadril v súvislosti s rozpočtom na budúci rok, že si bude musieť každý utiahnuť opasok. V prenesenej reči to znamená, že ťažký rok čaká najmä občanov. Pochybujeme, že sa šetrenie dotkne výplatných pások politikov. V súvislosti so štátnym rozpočtom na budúci rok Kollár dúfa, že minister financií Igor Matovič (OĽaNO) zvládne nastaviť rozpočet, aby nemuseli vstúpiť do rozpočtového provizória.

Doležal chváli aspoň relatívny dostatok prostriedkov v rámci kapitálových výdavkov. To znamená, že sa môžu spolufinancovať projekty zo štrukturálnych fondov a z plánu obnovy.