Poburujúci "pietny" akt na Dukle - bez prezidentky a bez hymny Ruskej federácie
08 | 10 | 2021 I Ivan Brožík

Stalo sa, čo sa ešte nestalo. Počas pietneho aktu  pripomenutia si výročia najväčšej horskej bitky na svete - bojov oslobodzovacích armád v Duklianskom priesmyku  - sa udiali neslýchané veci. Ceremoniál sa odohrával bez veteránov, priamych účastníkov bojov, ale aj BEZ hlavy štátu. V časti, keď sa hrali štátne hymny ako symbol pocty a vďaky osloboditeľom, nastalo zdesenie. Nezaznela hymna Ruskej federácie. To už naozaj rozpálilo aj Andreja Danka a verejne sa pýta prezidentky.


"Vyzývame prezidentku Čaputovú, aby verejne vysvetlila dôvod svojej neúčasti na pietnom akte Karpatsko-duklianskej operácie." Píše na sociálnej sieti Andrej Danko.

Reprofoto FB (@Andrej Danko)

Toto naozaj nie!

"Je nepredstaviteľné, aby prezidentka Slovenskej republiky nebola účastná takéhoto aktu. Prezidenti Slovenskej republiky mali tento dátum vždy zapísaný veľkými písmenami. V histórii národa sú udalosti, ktoré sa neopomínajú." Pripomína Andrej Danko.
Výzva prezidentke

"Vyzývame prezidentku, aby sa ospravedlnila a verejne vysvetlila svoju neúčasť. Nahradzovať svoju neúčasť starými fotografiami ale aj statusmi, je nedôstojné." Tvrdí autor statusu.

"Za nevhodné považujeme aj to, že minister Naď a predseda parlamentu Kollár doslova rozhádzali vence v krátkom časovom období a nevzdali úctu na pietnych miestach tak, ako sa patrí." Dodáva Danko.
Naďovo ideologické šialenstvo

"Osobitne vyzývame predstaviteľov štátu, aby neprekresľovali dejiny. Predstavitelia ministerstva obrany a pán Naď opätovne zakázali hrať ruskú hymnu na počesť obetí. Históriu neprepíšete, z histórie sa dá poučiť. Ale hlavne vážení predstavitelia štátu, obete Karpatsko-duklianskej operácie si takéto nedôstojné správanie z vašej strany nezaslúžia." Konštatuje v statuse na sociálnej sieti Andrej Danko.

(Medzititulky red. HD.)

"Ústavný súd a pani Čaputová nám zabezpečili, že toto peklo tu bude ešte dva a pol roka," narieka Danko
Hlavu v smútku z rozhodnutia Ústavného súdu, podľa ktorého nie je navrhovaná referendová otázka v súlade s Ústavou, má i šéf národniarov Andrej Danko. Aj preto zverejnil na sociálnej sieti video, v ktorom tento krok vytkol nielen hlave štátu, ale... Čítať ďalej
07 | 07 | 2021 | Jozef Uhlárik