Zhoršovanie pandemickej situácie neprekvapilo hádam nikoho, iba Hegera
07 | 10 | 2021 I Eka Balašková

Ani nášho pána premiéra. Ten dnes po rokovaní vlády požiadal občanov o trpezlivosť a ohľaduplnosť, nakoľko nemocnice sa napĺňajú.


 


Zhoršená pandemická situácia

Tá má už teraz za následok, že niektoré plánované zákroky v menších nemocniciach sa odkladajú. Deje sa to podľa premiéra Hegera aj v okolitých krajinách a u nás je problém o to väčší, že máme nízku zaočkovanosť. Nuž táto mantra ešte stále letí... "Lôžka sa musia reprofilizovať a to zaťažuje zdravotníkov." dodal.


Nezaočkovaní vraj v nemocniciach,  no zaočkovaní šíria veselo ďalej

Asi nás nemožno považovať za konšpirátorov, keď napíšeme už nejaký čas známu vec - človek, ktorý je očkovaný, môže covid pokojne šíriť ďalej, len o tom nevie. Snáď jedinou výhodou očkovania je to, že u niektorých očkovaných je priebeh covidu ľahší a nekončí smrťou, prípadne na pľúcnej ventilácii. 


Odíde Kollár z rozvadenej koalície?
07 | 10 | 2021 | Eka Balašková


Nezabudol halucinovať o neočkovaných

Demagógiou, že 80 percent z hospitalizovaných tvoria nezaočkovaní zase raz pripomenul, že to rozhodnutie je na každom človeku. Podľa neho vidno ten rozdiel v ochrane, keď človek je, alebo nie je zaočkovaný. A použil vlastný príklad, kedy po prekonaní covidu mal protilátky na hodnote 14 a po zaočkovaní 215. Ľudí zároveň poprosil, aby dodržiavali hygienické opatrenia a v spoločnosti nosili respirátor, či rúško.


Premiéra by to prekvapovať nemalo

A to hneď z niekoľkých dôvodov. Dnes totiž žneme, čo sa zasialo pri návšteve pápeža Františka a už hádam ani len pán minister Lengvarský neverí, že na stúpajúcu tendenciu táto udalosť nemala žiaden vplyv. 


Nehovoriac o lživej kampani, kde vakcína je sloboda a ktovie čo všetko ešte. Kampaň mnohých nalákala na očkovanie, aby mohli slobodne cestovať, stretávať sa s priateľmi, chodiť na kultúrne podujatia a podobne. Lenže čas ukázal, že sloboda je fajn len dovtedy, kým nezistím, že som covidom nakazila niekoho z rodiny, kto sa očkovať možno nechce a možno nemôže zo zdravotných dôvodov, pretože aj bez očkovania má trebárs sklon k trombózam.