R. Sulík - Choďte si hľadať prácu, nebudeme vám platiť tisíce úradníkov!
07 | 10 | 2021 I Eka Balašková

Zdá sa, že čím viac sa skracuje čas potrebný na schválenie štátneho rozpočtu, tým viac absurdných, až výstredných nápadov sa slovenská verejnosť dočká. Najnovšie sa prejavil minister hospodárstva Richard Sulík.


Ak sa peniaze rozdelia férovo, Sulík bude spokojný

Nebál by sa ani ráznejších rozhodnutí a škrtov. Dokonca prehlásil: "Mám takú nádej, že možno už nastal čas, že budeme robiť aj niektoré odvážnejšie rozhodnutia, napríklad, že zrušíme úrady práce." Podľa jeho tvrdenia už predsa stačí do prehliadača si naťukať názov portálu s pracovnými príležitosťami.


Právnik Géci: Očkovaní boli oklamaní že sú supermani a môžu všetko!
Povyšovať zaočkovaných nad nezaočkovanými proti COVID-19 je iba obyčajná demagógia. Prax totiž ukazuje, že roznášať a tiež opäť ochorieť na koronavírus môžu i plne zaočkovaní ľudia. Opatrní by teda mali byť aj oni, rovnako ako tí, ktorí očkovanie... Čítať ďalej
07 | 10 | 2021 | Jozef Uhlarik


Zamestnávame dvetisíc ľudí zbytočne?

Sulík si myslí, že áno. Kto podľa neho prácu chce, nájde si ju aj bez úradníka, ktorý mu ju sprostredkuje. Nepotrebujeme preto zamestnávať viac, ako dvetisíc úradníkov vyčlenených len na tento účel.


Internetové stanice na Úradoch práce

Podľa Sulíka stačí  „Jeden počítať s pripojením na internet. To nie je nejaký veľký peniaz. To môžu byť rovno počítače, ktoré ostanú po úradníkoch“ Pán minister žije evidentne niekde v paralelnom časopriestore, lebo čítať a písať by síce mal vedieť každý, ale jeho návrh úplne zabúda napríklad na ľudí, ktorí Slovenčinu nemajú za svoj materinský jazyk, prípadne prácu s počítačom neovládajú.


Štátny portál pre pracovné ponuky?

Sulík nevidí význam ani v tejto zmene, podľa neho úplne stačí súkromný portál, ktorý tieto pracovné ponuky kumuluje.


Komárňanské mosty - šesťdesiatnik sa rozpadá, nový sa ocitol na nesprávnej strane mesta
Prírodné podmienky mesta sú ideálne pre turizmus - vážsko-dunajská delta a rovinaté územie z mesta robí ideálne miesto pre vodné športy, ktoré tu majú obrovskú tradíciu; nenáročnú cyklistiku, ale aj športový rybolov. V ostatných rokoch je veľkým... Čítať ďalej
07 | 10 | 2021 | Eka Balašková