Hoci vyšetrovala veľké prípady, so vztýčenou hlavou požiadala o preradenie
07 | 10 | 2021 I Ján Papuga
Bývalá šéfka inšpekčného tímu Diana Santusová požiadala o preradenie, informuje portál tvnoviny.sk. Podľa portálu chce zostať na inšpekcii, no chce preradiť do iného regiónu. Okrem nej odchádza aj jej nástupca Michal Vyšváder, ktorý sa podpísal pod uznesením voči vyšetrovateľom NAKA.

Santusová sa do povedomia sa dostala po tom, čo sa stala šéfkou inšpekčného tímu. Skupina vyšetrovala údajné manipulácie so svedectvami vo veľkých prípadoch NAKA. V lete chceli zadržať viacerých, nakoniec skončil v putách len jeden takáčovec. Vtedajší policajný prezident totiž na čas prerušil nasadenie komanda, ktoré si vyšetrovateľka povolala, a tá ho viní zo zmarenej akcie. Santusová vtedy tvrdila, že nebol dôvod na prerušenie zásahu. Vysvetlenia formou listu zaslala niektorým politikom. Za to ju nadriadený odstavil a poslal na detektor lži.

Máme dôkaz: Mikulec aj s Kovaříkom pravdepodobne tárali a Santusová nič neporušila
Peter Pčolinský zo Sme rodina zverejnil na svojom Facebooku zaujímavý dokument podpísaný šéfom tlačového oddelenia ministerstva vnútra Petrom Lazarovom. Ministerstvo vnútra dokumentom odpovedá na otázky šéfky tímu vyšetrovateľov z policajnej... Čítať ďalej
10 | 09 | 2021 | Gabriel Matta


Odbor kontroly skonštatoval, že vyšetrovateľka pri nasadení komanda nič neporušila. Ale zároveň nariadili ďalšiu kontrolu, ktorej závery zatiaľ nepoznáme. Peter Kovařík je obvinený pre zmarenie policajnej akcie.