Novým premiérom v budúcej vláde môže byť Sulík! Šokujúco predpovedá Chmelár
07 | 10 | 2021 I Jozef Uhlarik

Slovensko sa dostalo do situácie, aká tu nebola už poriadne dávno. Ľudia na súčasnú vládu nadávajú a najradšej by ju vyobcovali preč, no alternatíva nie je prakticky žiadna. Za dverami čaká nabudený Smer-SD, ktorý sa chce vrátiť na svoje pozície, ale s ním si brúsi zuby na vládnutie a jeho dvojička Hlas-SD.


Súčasná politická situácia u nás je doslova katastrofálna a s ňou ide v ruke aj ekonomická a morálna. Vidí to aj historik, politický a mediálny analytik, ale tiež neúspešný prezidentský kandidát Eduard Chmelár. Ten sa v statuse zamýšľa nad tým, že hoci súčasná, ľudom neobľúbená, ba priam nenávidená vláda nás ženie do záhuby, v opozícii nie je žiadna alternatíva.
Pellegrini ťažil z popularity Fica, sympatického vzhľadu a vystupovania

Každému triezvo uvažujúcemu pozorovateľovi našej politickej scény je podľa Chmelára asi jasné, že súčasný spor medzi Robertom Ficom a Petrom Pellegrinim nie je hodnotový, ale osobný. „Je to boj o lídra opozície. To, že líder Smeru-SD, ktorého už mnohí odpisovali ako politickú mŕtvolu, doslova vstal z popola, však nespôsobili chyby Petra Pellegriniho, ale chyby Igora Matoviča,“ konštatuje hneď v úvode statusu Chmelár. Podľa neho líder Hlasu-SD neurobil vôbec nič a svoj úspech ťažil z popularity bývalého premiéra, sympatického vzhľadu a príjemného vystupovania.

„Dnes až žasnem nad bezmocnosťou jeho tímu. Akoby sa mu minuli všetky marketingové nápady. V súčasnosti je Pellegrini na najlepšej ceste, aby mu vyfúkli spred nosa jeho vytúžené premiérske kreslo,“ pridáva politický analytik, ktorý ale prekvapuje inou teóriou.

Chmelár: „Každý deň nové dno. Nemáme dosť učiteľov, nemáme dosť sestričiek, ..."
Slováci chceli pred minuloročnými voľbami zmenu, majú ju. Až teraz ale začínajú chápať, že zrejme toto nechceli. „Už je pozdě milej drozde“ hovorí jedno české príslovie, ktoré platí aj na nás. Teraz je už naozaj neskoro plakať nad rozliatym... Čítať ďalej
01 | 10 | 2021 | Jozef Uhlarik


„Nemusí to urobiť Robert Fico, ktorý nabudený posledným trendom prepína svaly, že ide vyhrať voľby. Môže to byť prekvapujúco – Richard Sulík,“ šokuje Chmelár a dodáva, že Hlasu-SD dnes vyzerá popri Smere ako „fejkový“ produkt. „Desí sa radikálnejších ľavicových riešení, v zahraničnej politike je jedna ruka s Korčokom, Valáškom a Šimečkom, a napriek tomu, že ním voliči Smeru pohŕdajú ako liberálnym politickým subjektom, odmieta odluku cirkvi od štátu i registrované partnerstvá. Chce byť taký umiernený a konformný, až je neautentický a vznikajú pochybnosti, či taký volič vôbec existuje,“ zhrnul „mínusy“ hlasákov Chmelár.

Čo je ochotný obetovať Robert Fico pre zjednotenie ľavice? (Eduard Chmelár)
Komentár Eduarda Chmelára (Facebook/status) Čítať ďalej
20 | 09 | 2021 | Tibor Sipos

Niektorí ľudia, ktorým ide v súčasnosti o krk, sa skutočne neštítia ničoho

„Je verejným tajomstvom, že Peter Pellegrini nechce ísť do koalície Robertom Ficom. Radšej sa prikláňa k možnosti spojenia s SaS a Progresívnym Slovenskom. Richard Sulík síce tvrdí, že si túto možnosť nevie predstaviť, ale skôr nevie, ako ju vysvetliť svojim voličom. A tak môže byť napokon cena za „rehabilitáciu“ Hlasu-SD v očiach pravicových voličov taká, že premiérom sa stane líder SaS,“ myslí si Chmelár. Podľa neho si je Fico toho vedomý a snaží sa Pellegriniho vykresliť v očiach klasického ľavicového elektorátu ako zradcu.

„Pellegrini sa spoliehal na to, že za ním pôjdu ľudia, ktorí majú plné zuby Smeru, ale nedôverujú súčasnej vláde. Ale tu sa prerátal,“ konštatuje politický analytik, ktorému je vraj na zvracanie z toho, ako sa z Jankovskej, Bödöra, Brhela a podobných darebákov robia „politickí väzni mučení fašistickým režimom“.

„Toto nikto príčetný, kto nestratil pamäť a hodnotový kompas, nemôže vysloviť a aj na tomto príklade vidno, že niektorí ľudia, ktorým ide o krk, sa neštítia ničoho,“ píše ďalej Chmelár. Dodáva, že Pellegrini má vlastne len dve možnosti. Hrať tú hru s Ficom až do konca, alebo poprosiť o prepáčenie a aspoň na nejaký čas sa stiahnuť. „Fico pochopil, že ak padne Kaliňák, strhne ho so sebou (preto ho tak urputne a absurdne bránil). Ale Pellegrini nepochopil, že ak si prídu po Fica, prídu si aj po neho,“ prízvukuje politický analytik.

Chmelár: Všetci sú nervózni ako besní psi. Smerujeme k štátnemu prevratu, alebo k občianskej vojne?
"Toto nie je boj dobra so zlom. Ale boj dvoch záujmových skupín o absolútnu moc. A neprestanú, kým neuvidia v putách jedných alebo druhých. Preto sú všetci takí nervózni ako besní psi. Držať palce nejakej strane je v tejto situácii neobyčajne... Čítať ďalej
18 | 09 | 2021 | Gabriela Fedičová

Tento štát je v prdeli a Slovensko sa podľa odborníkov rúti do bankrotu

„Prepáčte, ale poviem to tak, aby tomu rozumel každý: tento štát je v prdeli. Za posledných niekoľko týždňov som diskutoval s rôznymi špičkovými manažérmi a všetci sa zhodli na jednom: Slovensko sa rúti do bankrotu. Ako štát nemusí prežiť najbližšiu dekádu a médiá nekladú tie správne otázky. Jedna vec je, že nám vládnu totálni nímandi s pomocou náboženských fanatikov, ale ak nepatríte medzi fanatických roztlieskavačov opozičných strán, musí vám byť jasné, že žiadna alternatíva sa nečrtá,“ vysvetľuje Chmelár. Podľa neho sa v parlamente riešia totálne kraviny a v médiách sa diskutuje o zástupných témach.



„Oddávame sa v tom lepšom prípade naivnej ilúzii, že nám Američania pomôžu. V tom horšom ponúkame Európskej únii stratégiu, ako umlčať nepohodlných kritikov. Je to čisté zúfalstvo,“ konštatuje analytik. Chce pozvať všetkých ľudí s otvoreným myslením, ktorí majú radi Slovensko, k začatiu dialógu o jeho budúcnosti. „Lebo ak chceme, aby sme stratili vlastný štát, nemôžeme to robiť lepšie ako doteraz,“ končí svoj status Eduard Chmelár priam čiernym scenárom.

Eduard Chmelár: "Hanba vám, darebáci, nemáte úctu k ničomu! Bojíte sa hnevu ľudí?"
"Na pápeža ste ochotní pustiť desaťtisíce, a tu sa nenašlo miesto ani pre pozostalých padlých hrdinov? Puknuté srdce Múzea SNP, ktoré chcete rozparcelovať na franforce, je dnes symbolickejšie než kedykoľvek predtým. Za toto naši starí otcovia a... Čítať ďalej
27 | 08 | 2021 | Gabriela Fedičová