Baránek a rôzne osobnosti spísali výzvu rodičom detí ohľadom očkovania. Chcete sa pridať?
07 | 10 | 2021 I Petra Demková

Pod výzvu rodičom detí do 18 rokov ohľadom očkovania sa podpísali zvučné mená! Spoluautormi sú okrem RNDr. Baráneka aj osobnosti ako kardiológ Prof. MUDr. Viliam Fischer, CSc., FICS, prof. MUDr. Štefan Hrušovský, CSc., pediatrička MUDr. Júlia Hrachová, PhD., MUDr. Andrej Janco, MUDr. Alena Jancová, či MUDr. Ján Lakota, CSc. 


Baránek s mnohými osobnosťami pripravil veľkú výzvu ohľadom očkovania. „S niekoľkými priateľmi sme sa rozhodli osloviť rodičov detí do 18 rokov ohľadne očkovania. Pokiaľ máte záujem, môžete sa k výzve pridať,“ píše hneď na úvod svojho príspevku Ján Baránek.

Výzvu k rodičom neplnoletých detí v súvislosti s očkovaním proti chorobe COVID-19 ponúkame v plnom znení:
Čo by mali vedieť rodičia?

Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky povolilo očkovanie detí od 5 do 18 rokov proti chorobe COVID-19. Čo by mali vedieť rodičia, ktorí majú deti vo veku do 18 rokov?

  1. COVID-19 ohrozuje starých ľudí a vážne chorých dospelých ľudí.


Ohrozené sú staršie osoby nad 70 rokov, ďalej osoby vo veku 50 – 70 rokov, ktoré majú vážnu chorobu, ako je obezita, cukrovka, vysoký krvný tlak, ischemická choroba srdca a niektoré ďalšie choroby. Podľa doterajších štatistických údajov choroba má u detí ľahký a nekomplikovaný priebeh vo viac ako 99,8 %.

  1. V Slovenskej republike sú proti chorobe COVID-19 dostupné iba génové vakcíny.


Infekcia vyvoláva imunitnú reakciu a rozvíja sa obranyschopnosť. Vakcíny napodobňujú infekciu, aby vznikla obranyschopnosť bez naozajstnej infekcie. Od začiatku koronakrízy sa vyvíjajú klasické vakcíny, ktoré do ľudského tela vpravujú časť vírusu alebo mŕtvy vírus, alebo oslabený vírus. V Slovenskej republike sú tieto vakcíny nedostupné.

Okrem toho sa vyvíjajú génové vakcíny nového typu, pri ktorých sa do ľudského tela vpravuje gén a ten priamo v bunkách človeka vyrába časť vírusu, ktorá vyvoláva imunitnú reakciu. V Slovenskej republike sa do dnešného dňa použili iba génové vakcíny. Dve z nich sú RNA-vakcíny od Pfizer-BioNTech a od Moderny. Ďalšie tri génové vakcíny použité u nás sú DNA-vakcíny od AstraZeneca, Johnson and Johnson a Gamaleya (Sputnik V).

Niektorí lekári a zdravotnícke zariadenia si z peňazí farma firiem celkom slušne zarábajú, konštatuje Mesík
Do propagácie svojich výrobkov investujú farmaceutické firmy nemalé finančné prostriedky. Tak tomu bolo aj v prípade experimentálnych vakcín, ktoré vo veľkom propagujú všetky mainstreamové média. Čítať ďalej
07 | 10 | 2021 | Jozef Uhlarik

Génová vakcíny sú experimentálne


  1. Génové vakcíny dostupné v SR sú experimentálne a sú predmetom výskumu.


Génové vakcíny sú doteraz experimentálne vakcíny. V informačnom letáku sa uvádza: „Tento liek je predmetom ďalšieho monitorovania. To umožní rýchle získanie nových informácií o bezpečnosti.“ To znamená, že bezpečnosť génových vakcín sa skúma priamo na zaočkovaných osobách, ale zaočkované osoby v Slovenskej republike nepodliehajú záväznému systematickému sledovaniu, hoci sú účastníkmi prebiehajúcej klinickej štúdie.

  1. Očkovanie génovými vakcínami nechráni pred infekciou SARS-CoV-2


Protitetanová vakcína človeka chráni pred rozvinutím tetanu najmenej 10 rokov. Preočkovanie proti tetanu raz za 10 rokov zaručuje účinnú imunitu po celý život.

Očkovanie génovými RNA-vakcínami však často nechráni pred chorobou COVID-19 a pri variante delta sa zaočkovaný človek môže nakaziť rovnako ako nezaočkovaný.

Vírusová nálož môže byť rovnaká u zaočkovaných i nezaočkovaných.
Očkovanie malých detí nie je povolené nikde


  1. Neexistuje žiadne oficiálne odporúčanie očkovať deti od 5 do 12 rokov


V informačnom letáku (napr. na stránke adc.sk) nie je žiadna zmienka o očkovaní detí od 5 do 12 rokov. Pfizer-BioNTech vo svojej informácii uvádza, že ich vakcína je určená pre osoby „staršie ako 12 rokov“ a firma Moderna uvádza, že ich génová vakcína je určená pre „dospelých od 18 rokov“. To znamená, že pre vekovú skupinu detí od 5 do 12 rokov ešte nebola schválená žiadna génová vakcína ani Európskou liekovou agentúrou (EMA), ani Štátnym ústavom pre kontrolu liečiv (ŠÚKL).

Napriek tomu, že neexistuje odporúčanie liekových inštitúcií, Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky povolilo očkovanie detí nielen od 12 do 18 rokov, ale dokonca aj u detí od 5 rokov!

  1. Očkovanie detí vo veku od 5 do 12 rokov nie je povolené v žiadnom štáte okrem Slovenska.


V ére, keď sa kladie mimoriadny dôraz na všestrannú ochranu detí, ich života, zdravia a vývoja, sa slovenské deti stávajú aktérmi nejasného experimentu.

Experimentálne opatrenia, ktoré Slovensko prijalo v predchádzajúcom období ako jediná krajina na svete, priviedli náš štát k nečakane vysokým stratám na životoch našich občanov. Tieto straty sa týkali nielen úmrtí na chorobu COVID-19, ale aj nadmerného počtu úmrtí na srdcovocievne choroby, na zhubné nádory a na ďalšie choroby. Slovensko sa opäť stalo krajinou, kde ministerstvo zdravotníctva urobilo bezprecedentný krok – tentoraz povolilo očkovanie malých detí od 5 rokov.

Právnik Géci: Očkovaní boli oklamaní že sú supermani a môžu všetko!
Povyšovať zaočkovaných nad nezaočkovanými proti COVID-19 je iba obyčajná demagógia. Prax totiž ukazuje, že roznášať a tiež opäť ochorieť na koronavírus môžu i plne zaočkovaní ľudia. Opatrní by teda mali byť aj oni, rovnako ako tí, ktorí očkovanie... Čítať ďalej
07 | 10 | 2021 | Jozef Uhlarik

Dlhodobý účinok je nepredvídateľný


  1. Očkovanie génovými vakcínami nechráni pred prenosom choroby COVID-19 na starých ľudí.


Zaočkované deti môžu preniesť infekciu na svojich starých rodičov rovnako ako nezaočkované deti. Očkovanie detí teda neochráni starých rodičov ani pred infekciou, ani pred chorobou, ani pred jej ťažkým priebehom.

Očkovanie detí „na ochranu starých ľudí a ľudí s vysokým rizikom“ je neúčinné.

  1. Dlhodobý účinok génových vakcín na imunitný systém je nepredvídateľný.


Imunitný systém slúži v našom tele na rozpoznanie „cudzieho“ od „vlastného“, a tak nás zbavuje infekcií. Správne vyvinutý imunitný systém rozpoznáva chyby v živote buniek a zbavuje nás aj zhubných nádorov v ich zárodku. Dobrá imunita je nevyhnutným predpokladom dlhého a zdravého života.

Keďže génové vakcíny sa do roku 2020 u človeka nepoužili, nie je známe, ako génové vakcíny ovplyvnia imunitu po piatich až desiatich rokoch či v priebehu celého ľudského života.

Imunitný systém sa v detstve vyvíja najrýchlejším tempom a v najrozmanitejších smeroch. S génovými vakcínami u detí nie sú žiadne skúsenosti, preto vplyv génových vakcín na imunitný systém detí a na celkový vývoj ich zdravotného stavu je nepredvídateľný.
Zodpovednosť nesú rodičia!


  1. Zodpovednosť za zdravotné dôsledky nesú výlučne rodičia.


Vzhľadom na to, že zodpovednosť za očkovanie detí proti chorobe COVID-19 nenesie ani výrobca, ani distribútor, ani poskytovateľ zdravotnej starostlivosti, ani štát či výkonná moc, celá zodpovednosť vrátane trestnoprávnych dôsledkov je na pleciach rodičov neplnoletého dieťaťa. Tejto zodpovednosti nezbavujú rodičov ani nariadenia týkajúce sa praktického života, ani reklamné kampane, ani atmosféra v spoločnosti.

Správať sa zodpovedne znamená dať dieťa zaočkovať iba vtedy, ak budeme presne vedieť, čo všetko sa dieťaťu podáva (kompletné zloženie prípravku), čo látky v podávanom prípravku spôsobujú, aké sú vedľajšie a nežiaduce účinky, kto bude znášať finančné a iné dôsledky nežiaducich účinkov. Tieto informácie v súčasnosti neexistujú.

Vyzývame rodičov, aby zobrali do úvahy najmä to, že pri očkovaní génovými vakcínami riziká vysoko prevažujú nad možnými benefitmi. Vzhľadom na uvedené fakty, nejasnosti a riziká, vyzývame všetkých rodičov, ktorých sa to môže týkať, aby sa zodpovedne a informovane rozhodovali, či dajú zaočkovať svoje deti. Prípadné kontroverzné následky tohto očkovania totiž budú znášať oni a sme presvedčení, že tu dlhodobé riziká vysoko prevažujú nad pozitívami, ktoré sú v tomto prípade sporné, až žiadne.

Mikasov úrad mesiace nechce priznať, ktorým papalášom udeľoval výnimky!
Transparency International podáva sťažnosť. Mikasov úrad už trištvrte roka robí obštrukcie a neodpovedá, komu všetkému v zime udelili výnimky pre cestovanie. Transparency upozorňuje, že ÚVZ podľa všetkého schválne naťahuje čas kým téma... Čítať ďalej
07 | 10 | 2021 | Petra Demková

Iniciátori a signatári

Bratislava 5. októbra 2021

Iniciátori a autori:

RNDr. Ján BARÁNEK

Prof. MUDr. Štefan HRUŠOVSKÝ, CSc.

Spoluautori:

MUDr. Júlia HRACHOVÁ, PhD., pediater

MUDr. Andrej JANCO, int.-diabetológ

MUDr. Alena JANCOVÁ, d. gastroenterológ

MUDr. Ján LAKOTA, CSc., onkológ

Signatári:

MUDr. Igor BUKOVSKÝ, PhD.

MUDr. Michal CSADER, pediater

Prof. MUDr. Viliam FISCHER, CSc., FICS

MUDr. Jakub JACEČKO, pravoslávny kňaz

MUDr. Jana JAVOROVÁ, mikrobiologička

MUDr. Jana KAPRINAYOVÁ, pediater

Mgr. Mária KOZOŇOVÁ, zdravotná sestra

MUDr. Peter POSYPANKA, lekár

MUDr. Michal Slivka, pediater

Prim MUDr. Gustáv SOLÁR, PhD., FBLR

Janka ŠTRBOVÁ, zdravotná sestra

Výzvu k rodičom podporujú:

Ing. Galina ANTROPOVA, finančný poradca

Milan BENC, mechanik

Erik BLAŠKO, vodič z povolania

Mgr. Veronika BÓRIK, personalistka

Martina FANČOVIČOVÁ, živnostníčka

Mária GROBARČÍKOVÁ, matka

Kristína GULOVÁ, matka

Mgr. Tomáš JANCO, právnik

Zuzana KOLLÁROVÁ, podnikateľka

ThDr. Ján KOŠIAR, katolícky kňaz

Rastislav KRASŇAN

Juraj KUBAŠKA, SZČO

Mgr. Lenka KUBAŠKOVÁ, SZČO

Monika LAŠŠÁKOVÁ

Jana MÉSZÁROSOVÁ, pracovníčka v živočíšnej výrobe

Monika MIŠAGOVÁ, matka

Mgr. Miriam NEDELKOVÁ, úradníčka

Pavol OLEŠŇANIK, stolár

René PAVLÍK, publicista, o. z. RASTIC

Lucia SIDOROVÁ, vedúca prevádzky

Radovan STRIČEK, manažér

Martina ŠANKOVÁ, dula

Ing. Peter ŠPONIAR, projekový inžinier senior

Ing. Kristína ŠPONIAROVÁ, personalistka

Peter ŠTRBA, vodič z povolania

Ing. Martina ŠULOVÁ, ekonómka

Marta TRABALKOVÁ, matka

Ľuboslava TUROŇOVÁ, ekonómka

Anna VORČÁKOVÁ

ZDRUŽENIA SLOVENSKEJ INTELIGENCIE
K výzve a môže pridať každý

K VÝZVE SA MÔŽETE PRIDAŤ NA EMAILOVEJ ADRESE: [email protected]

Krčméry sa dusil v respirátore. Dole ho však nedal. Potom sa sebaľútosťou skoro rozplakal
Profesor Krčméry poskytol vyjadrenie novinárom po zasadnutí krízového štábu v stredu. Krčméry rovnako ako v minulosti, predviedol v respirátore stav, ktorý nemal ďaleko od kolapsu. Sebaľútosťou nad tým, že sa cíti byť s rodinou ohrozený, sa skoro... Čítať ďalej
07 | 10 | 2021 | Petra Demková